Povežite se s nama

Vijesti

Ako želite uštedu na gorivu uputite se na benzinsku! Gorivo od sutra opet poskupljuje!

Benzin će poskupjeti 20, a dizel 34 lipe po litri.

Objavljeno

na

benzinska, gorivo

Mnogi vozači diljem Hrvatske sa strepnjom čekaju ponedjeljak i nove informacije kakve će cijene goriva biti od utorka. Nažalost, ovoga tjedna ponovno stižu loše vijesti. Cijene opet rastu, piše dnevnik.hr.

Litra benzina bi trebala poskupjeti za 20 lipa, pa će nova cijena u tom slučaju iznositi 12 kuna i 37 lipa. Cijena dizela narast će za 34 lipe, pa će se jedna litra prodavati za 13 kuna i 4 lipe. Plavi dizel poskupjet će isto toliko, pa ćemo ga plaćati 9 kuna i 15 lipa po litri.

Crna kronika

Maloljetnik bez položenog vozačkog ispita, sjeo na quad, stisnuo gas..nije dobro završilo

Maloljetnik je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke. Evo što se dogodilo!

Objavljeno

na

Zagrebačka policija javlja o prometnoj nesreći, koja se noćas dogodila u Općini Preseka pokraj Vrbovca. Naime, noćas oko 2:20 sati, maloljetnik je upravljao četverociklom, quadom, zadarskih registarskih oznaka, i to bez položenog vozačkog ispita, a vozilu je istekla i prometna dozvola.

Maloljetnik se kretao županijskom cestom u smjeru juga, van naseljenog mjesta, u smjeru Slatine. Nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste tako da se može pravovremeno zaustaviti. Zbog toga je pri izlasku iz zavoja izgubio nadzor nad četverociklom, prošao na suprotnu stranu kolnika i naletio na zelenu površinu. Od siline udara, nastavio se vozilom nekontrolirano kretati, udario je u betonski stup, nakon čega se zaustavio u jarku – izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

U prometnoj nesreći maloljetnik je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.

 

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Kad će (opet) kiša? Srijeda donosi više sunca, no nestabilno vrijeme sve do kraja tjedna

Do kraja dana još bi moglo biti pljuskova, pa i jače grmljavine, kažu prognostičari, te poručuju: ‘Ne treba se bojati ni blizu onakve oluje kao u srpnju prošle godine!’

Objavljeno

na

Objavio/la

Do kraja dana još će povremeno biti kiše ili pljuskova s grmljavinom koji mogu biti i izraženiji. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, koji uz jače pljuskove može prolazno biti i jak. Temperatura zraka oko 20°C, s pljuskovima osvježenje.
U srijedu više sunca, pretežno ili djelomično sunčano, ali od sredine dana ponegdje će opet biti kiše ili pljuska s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 15°C, a najviša dnevna između 21 i 25 Celzijevih stupnjeva – najavljuje prognostičar Kristijan Božarov s FB stranice ‘Kad će kiša?’.
A prognostičari DHMZ-a sa svoje popularne FB stranice poručuju:
– Ne treba se bojati ni blizu onakve oluje kao u srpnju prošle godine – pišu na stranici Vremenska prognoza by MeteoTeam. 
Od četvrtka djelomice, pa i pretežno sunčano, ponajprije na Jadranu, ali ne posve stabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, češće u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na Jadranu slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Temperatura zraka bez veće promjene, dnevna maksimalna oko 25 Celzijusa, najavljuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.
Naslovna fotografija: Ilustrativna/ Stephen Andrews/ pexels.com

Nastavite čitati

Crna kronika

Tragedija u Dugom Selu: Kamionom usmrtio dijete

Nesreća se dogodila oko podneva u Rugvičkoj ulici.

Objavljeno

na

Velika tragedija dogodila se danas oko podneva u Dugom Selu, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka. Naime, vozač kamiona naletio je na dijete u Rugvičkoj ulici koje je na žalost smrtno stradalo. Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o djevojčici koja je išla iz škole.

O ovom strašnom događaju koji je u crno zavio cijeli grad, oglasio se i gradonačelnik Nenad Panian.

– Ne postoje riječi koje mogu izraziti dubinu tuge koju osjećam zbog nenadoknadivog gubitka dječjeg života. U ovim teškim trenucima, želim roditeljima uputiti najdublju sućut i podršku. Želim da znate kako sam uz vas mislima i u molitvama. Neka vam ljubav i uspomene koje imate na vaše dijete pruže snagu i utjehu. Neka vaše dijete počiva u miru, a vi pronađite snagu u zajedništvu i podršci svih onih koji vas vole i brinu za vas – napisao je na svojoj društvenom mreži gradonačelnik Panian.

U tijeku je očevid.

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Nastavite čitati

CityLIGHTS

2. Mini (maxi) gastro Šćitarjevo zove ljubitelje dobre kotlovine, domaćih delicija i fešte do zore!

Fletne žena Šćitarjevske otkrivaju detalje programa nadolazeće ‘fešte od super klope, domaćih delicija s OPG sajma i zabave od jutra do ponoći’, koja će se održati na Dan državnosti, 30. svibnja, pod pokroviteljstvom Grada i TZ Velike Gorice. Detalji u članku!

Objavljeno

na

Objavio/la

Program drugog izdanja manifestacije ‘Mini gastro Šćitarjevo’ predstavljeno je na konferenciji za medije održanoj jutros u prostorijama Centra za posjetitelje Turističke zajednice Grada Velike Gorice. Direktorica TZVG, Maja Toth, uvodno je predstavila ovu, još uvijek pomalo novu, ali već s prvim prošlogodišnjem izdanjem i uspješnu, manifestaciju pod pokroviteljstvom goričke Turističke zajednice. 

– Zahvaljujući našim vrijednim i entuzijastičnim damama iz Društva žena Šćitarjevo ovogodišnji 2.Mini gastro, zapravo uopće i nije ‘mini’, no one će vam otkriti detalje – najavila je ukratko direktorica TZVG.

Foto: Natalija Kovačićek i Željka Sviličić iz DŽ Šćitarjevo i Maja Toth, direktorica TZVG na konferenciji za medije u  Centru za posjetitelje TZVG uoči 2.Mini gastro Šćitarjeva

Prve dvije dame ovog društva punog fletnih žena, Željka Sviličić, predsjednica DŽ Šćitarjevo i njena zamjenica, dopredsjednica društva, Natalija Kovačićek, otkrile su neke zasad poznate detalje nadolazećeg natjecanja u spremanju naj kotlovine. Ili bolje i preciznije, gospođa Željka je iznijela sve zasad poznate detalje programa,  dok se gospođa Natalija brinula za sjajni fruštuk, kao prikaz malog dijela domaćih kulinarskih slastica, danas spremljenih za ekipu lokalnih medija (hvala! op.au.) i djelatnika TZ, a koje će vas u puuuno raskošnijem i raznovrsnijem obliku dočekati na jednodnevnoj fešti za sve generacije, koja će se i ove godine održati na Dan državnosti, 30.svibnja.

– I ove godine biramo prva tri najbolja kuhara kotlovine, zasad se prijavilo 16 ekipa, no očekujemo kako će se javiti njih još, par dana prije same manifestacije. Po broju izlagača na našem sajmu OPG-ova doista će ovo biti više maxi nego mini-gastro. To nam je naravno jako drago, da su ljudi, prvenstveno naši lokalni proizvođači domaćih proizvoda, vinogradari, vinari i ostali koji će nam se pridružiti s drugih područja, našu manifestaciju od prve prepoznali kao nešto dobro i kvalitetno. I hvala im na tome! Pridružit će nam se i umjetnici u izradi nakita, ponovo imamo popularno oslikavanje lica, a nakon službenog dijela natjecanja i proglašenja pobjednika kreće zabava uz bend bend Mystic – otkrila je predsjednica DŽ Šćitarjevo.

Foto: Fletne žene Šćitarjevske počastile su sjajnim fruštukom na presici u Centru za posjetitelje TZVG

No, tog četvrtka na prostoru kod NK Obrezina, gdje će biti smješteno čitavo događanje, neće se jesti samo kotlovina, jer za sve ostale oblizeke pobrinut će se upravo članice Društva. I to s jako dobrim ciljem, te razlogom!

– Mi ćemo pripremiti još dodatno i hot dogove, palačinke, domaće kolače, a bit će tu i osvježavajućih pića. Baš kao i prošle godine, dio od prodaje darujemo u humanitarne svrhe. Ove godine doniramo siromašnije obitelji s našeg područja. Vjerujem kako će se nam se u toj akciji, baš kao i na prvom Mini-gastru, pridružiti i ekipe koje će spremati kotlovinu – najavljuje Sviličić.

Redoslijed je slijedeći – već od 9 sati ujutro kreće se s pripremom vatrice, kotlova i kuhanjem kotlovine, oko 11 sati žiri kreće u obilazak, kušanje i ocjenjivanje, a oko 12:30 slijedi proglašenje pobjednika, ručak i zabava uz ples i glazbu sve do ponoći. Vidimo se tamo 30. svibnja!

– Dođite nam, nemojte taj dan kuhati, na Obrezini će biti jesti što hoćete i kol’ko hoćete i garantiramo vam dobar provod i zabavu! – poručuje Društvo žena Šćitarjevo.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Velika Gorica i Turistička zajednica Velike Gorice. Vidimo se na 2. Mini gastro Šćitarjeva, 30. svibnja!

Naslovna i fotografije u članku: G.Kiš, Cityportal.hr 

Nastavite čitati

Kultura

Pjevački susret u Šiljakovini: Jane, zbor Franjo Lučić i FA Šiljakovina idu na županijske susrete

U nekoliko kategorija nastupilo je šest izvođača.

Objavljeno

na

Pjesma se orila Društvenim domom u Šiljakovini gdje su održani 7. Susreti malih vokalnih sastava i zborova Grada Velike Gorice. Za plasman na županijske susrete borilo se nekoliko goričkih vokalnih sastava, zborova i pjevačkih društava.

Nastupili su Ansambl Jane, VIS Danice, HPD Kučani, KUD Velika Mlaka, Gradski zbor ‘Franjo pl. Lučić’, KUD Mičevec i FA Šiljakovina. Izvodile su se pjesme u nekoliko kategorija, slobodnih stilova, žanrova, izvorne pučke glazbe, klasične glazbe te kategoriji folklornih sastava.

Veliku Goricu će na Susretima pjevačkih zborova i malih sastava Zagrebačke županije, svako u svojim kategorijama, predstavljati Ansambl Jane, Gradski zbor “Franjo pl. Lučić” i FA “Šiljakovina”.

Foto: FA Šiljakovina

Foto: FA Šiljakovina

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno