Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKO SOKOLOVO

Utakmica Gorice i Dinama pod povećalom: "Velika greška, trebao je biti penal!"

Gorica i Dinamo sastali se u 32. kolu HT Prve lige
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
25.04.2022.
u 20:43

Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion tradicionalno nas vodi kroz sporne i zanimljive sudačke odluke iz prethodnog kola Prve HNL.

Sudački ekspert Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion osvrnuo se na sporne situacije iz 32. kola Prve HNL, što je uvijek zanimljivo, posebno zato što je možda upravo prethodno kolo odredilo utrku za prvaka.

- U ovom kolu bile su dvije sporne situacije koje ćemo analizirati - spomenuo je na samom početku Strahonja, pomalo dramatično.

Kao prva utakmica "na repertoaru", bila je ona Rijeke i Osijeka, koju su domaćini dobili 3:1 pa nanijeli momčadi Nenada Bjelici težak udarac. Sudio je Mario Zebec.

- Bio je vrlo dobar, posebno jer je imao dvije teške situacije. Vrlo dobar bio je i VAR, posebno kod procjene zaleđa. Generalno, cijela priča je dobra. Možda je bila pokoja greška na samom terenu, ali ništa značajnije - ističe Strahonja pa objašnjava zašto je bio kazneni udarac u 17. minuti:

13.02.2022., Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo, NK Osijek - HNK Rijeka. Sava-Arangel Cestic Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

- Pavičić je sjajno fintirao igrača, a njegova reakcija bila je pokušaj doći do lopte, čime je promijenio njen smjer. To je opravdano kazneni udarac. Što se 56. minute i pada Kleinheslera tiče, sudac je najbolje procijenio da nije bio kazneni udarac, što se vidi i u usporenoj snimci. Uživo je to bilo teško vidjeti i sve pohvale sucu, ali i VAR sobi.

Na red je stigla utakmica Gorice i Dinama (0:1), kojom su plavi napravili ogroman korak prema obrani naslova prvaka Hrvatske. Sudio je Zdenko Lovrić. I imao jednu, ali vrijednu spornu situaciju kontra sebe.

- U 71. bio je prekršaj Jovičića na Lauritsenu i to je morao biti kazneni udarac. Iz VAR sobe su to trebali sugerirati, ne znam zašto nisu. Pogreška suca - kratko i jasno komentirao je Strahonja.

Slaven Belupo i Hajduk sljedeći je susret na repertoaru, čime se zaokružuje trojka u borbi za titulu. Bijeli su odigrali "nulu" u Koprivnici te na taj način izbrisali pobjedu nad Dinamom (1:0) nekoliko dana ranije. Sudio je Fran Jović.

- Bio je dobar, imao je samo jedan previd u situaciji s Fossatijem, ali to mu nije narušilo izvedbu. Marina pak na Krovinoviću nije trebao dobiti drugi žuti karton, to je situacija u kojoj se sudac Jović odlično pozicionirao i odlučio - ponovno je bio kratak Strahonja, što dovoljno govori o uistinu malom broju spornih situacija.

Na utakmici Istre i Lokomotive (2:2) nije bilo nijedne sporne situacije, a dvoboj je sudio Dario Bel. S druge strane, Tihomir Pejin nije se potpuno snašao na susretu Hrvatskog dragovoljca i Šibenika (3:1), gdje su bila tri jedanaesterca. No, dobio je prolaznu ocjenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

>>> Ante Čačić preuzeo Dinamo

Komentara 6

PR
prajdali100
20:44 25.04.2022.

Ovo smo jučer komentirali.Klasičan jedanaesterac koji sudac nije htio suditi za Dinamo.Možda je njemu " promaklo" ali što je sa var- om? Ovo je NAMJERA i radi toga netko treba biti drastično kažnjen.

Avatar mlijeko
mlijeko
20:47 25.04.2022.

Var Vidulin i Lovrić do kraja sezone u publiku...

KL
Klavocin
21:56 25.04.2022.

Pa ovaj slučaj sa ovim u gorici i nije slučaj, jer u st kad kalinić lupi onog azera kod kornera, war se isto ne javi. Možda nije penal ali nek se gleda, kad hajdukovi padne sve se gleda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije