Novosti Sport Događanja

Natječaj za neafirmirane pisce: Albatros donosi novčanu nagradu, diplomu i tiskanje nagrađene knjige

26.04.2022. / Petar Brnada

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica objavilo je Natječaj za dodjelu književne nagrade „Albatros 2022.“

Književna nagrada 'Albatros' utemeljena je s ciljem afirmacije novih djela i novih imena u hrvatskoj književnosti, a sastoji se od novčane nagrade u iznosu od 5.000,00 kn, diplome i tiskanja nagrađene knjige.

U obzir za nagradu dolaze rukopisi: roman, poezija, zbirka kratkih priča; dramska djela; djela dječje književnosti: zbirka priča, zbirka pjesama, slikovnica; djela zavičajne tematike s područja Grada Velike Gorice ili Zagrebačke županije: roman, zbirka kratkih priča, zbirka pjesama.

Uvjeti natječaja

Pravo sudjelovanja imaju građani Republike Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima, a natječaj je namijenjen neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga (Društva hrvatskih književnika i sl.) i koji nisu dobitnici književnih nagrada.

Rukopis ne smije biti objavljen, treba imati najmanje 50, a najviše 150 kartica (za prozna djela) i dostavlja se u 3 isprintana primjerka. Priložiti tekst u Wordu, na CD-u ili USB stiku, a uz rukopis treba dostaviti životopis s podacima o autoru (adresa – prebivalište, telefon/mobitel, e-mail).

Rukopisi se ne vraćaju, a rezultati Natječaja bit će objavljeni do 1. listopada 2022. godine na www.pouvg.hr. Rok za predaju rukopisa je 15. lipnja 2022. godine.

Nagrađena knjiga izaći će iz tiska u prosincu 2022. godine.

Rukopise slati na adresu ili osobno dostaviti:

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (za Književni natječaj “Albatros”)

Zagrebačka 37, 10410 Velika Gorica.

Podijeli