Vijesti

2022 / Petstotinjak srednjoškolaca na prvom danu Festivala znanosti posjetilo VVG- sutra nastavljamo s aktivnostima

Petstotinjak srednjoškolaca na prvom danu Festivala znanosti posjetilo VVG- sutra nastavljamo s aktivnostima

03.05.2022

Oko petsto srednjoškolaca velikogoričkih srednjih škola i njihovih profesora jučer je u sklopu različitih događanja i predavanja posjetilo Veleučilište Velika Gorica. Predavanja, izložbe, prezentacije odvijali su se na nekoliko lokacija, u dvoranama i dvorištu VVG-a. Osim zanimljivih predavanja naših predavača, srednjoškolci su imali priliku vidjeti električno vozilo tvrtke Gašparić auta, kao i demonstraciju daljinski upravljivih sustava u odgovoru na velike nesreće i katastrofe.

Srednjoškolcima i ostalim našim gostima podijeljeni su promotivni materijali VVG-a, a nastavak događanja je sutra, 4. svibnja kada će se od 19 do 19 sati održati predavanje i prezentacija našeg nastavnika Andrije Šabana i gosta Dine Pečenjeva.
Cijelom organizacijom Festivala znanosti na našem Veleučilištu ali i ostalim događanjima u Velikoj Gorici koordinira prodekanica za znanost i kvalitetu izv. prof. dr. sc. Sanja Kalambura.
Podsjetimo da su u organizaciju Festivala, uz Veleučilište i Grad Veliku Goricu, kao pokrovitelja, uključene 4 velikogoričke srednje škole, Muzej Turopolja i Turistička zajednica grada Velike Gorice.

Skip to content