Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBLJENA TRI MLADA ŽIVOTA

Poznato više detalja stravične nesreće kod Velike Gorice: Poginula su dva brata i dijete (6)

U prometnoj nesreći kod Velike Gorice poginule tri osobe
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/12
10.05.2022.
u 16:28

Vozač je imao 18 godina, a suputnik mu je bio brat (27) sa sinom (6). Nitko nije koristio sigurnosni pojas

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu u mjestu Ogulinec na rubu Zagrebačke županije i u sastavu Velike Gorice poginulo je šestogodišnje djete i mladić od 18 godina koji je vozio automobil. Poginuo je i 27-godišnjak koji uz dijete bio putnik u vozilu. 

Portal Kronike Velike Gorice pišu kako su suvozač i dijete bili otac i sin, a vozač je bio brat 27-godišnjaka. Nitko u automobilu u trenutku nesreće nije bio vezan sigurnosnim pojasom. 

Posljednji ispraćaj tragično preminulih bit će u srijedu 11. svibnja u 12 sati na župnom groblju Vukovina.

 

Iz PP Velika Gorica priopćili su kako je u vremenskom periodu od 01.01.2022. do 07.05.2022. godine, u usporedbi sa istim vremenskim periodom za prošlu godinu, na području policijske postaje Velika Gorica, došlo do pogoršanja stanja u cestovnom prometu sa smrtno stradalim osobama u prometnim nesrećama, dok je utvrđeno povećanje ukupnog broja prometnih nesreća i smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama, piše VG Danas. 

- Ovim putem želimo skrenuti pozornost svim sudionicima na obvezu pridržavanja svih odredbi prometnih propisa, a osobito na potrebu povećanja sigurnosti prilikom upravljanja vozilima. Shodno tome napominjemo da će policija provoditi pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika, te se moli građane za suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa, a protiv svih koji se ne ponašaju sukladno zakonskim propisima, poduzimati propisane represivne mjere - priopćili su iz goričke policije.

Stravična nesreća se, podsjetimo, dogodila 7. svibnja oko 17.50 sati kada je vozač upravljao osobnim automobilom marke Ford Fokus zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Zagrebačkom ulicom u smjeru jugoistoka. Vozač se vozilom nije kretao obilježenom prometnom trakom, već je vozilom skrenuo na meki teren kojom prilikom je naletio na metalni nosač prometnog znaka, a potom na betonski most kanala uslijed čega je došlo do nekontroliranog prevrtanja i izlijetanja vozila na makadamsku površinu gdje se vozilo prevrnuo na krov i zaustavilo. 

Komentara 2

JW
Jim West
17:01 10.05.2022.

Nažalost, ljudi nikako da nauče.

MO
modovisisajteMaraschino
17:30 10.05.2022.

e pa bravo. koliko moj komentar ružno zvučao nažalost darvinizam radi svoje. kad ti se toliko žuri pa moraš divljati i još k tome nevezani, dijete nije u sjedalici. ono što tvrdim: svaki vozač koji polaže vozački morao bi ići na autopsije poginulih vozača da malo vidi posljedice divljanja. ja skoro cijeli život sam proveo na cesti, kao dijete sam se nagledao prometnih nesreća i poginulih, naročito na pružnim prijelazima i dan danas nema šanse da ću voziti preko pružnog prijelaza a da ne provjerim dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije