Novosti Sport Događanja

Meč lopta košarkaša Gorice: Svaka čast mojim igračima, užitak je voditi ovu momčad

13.05.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice napravili su pola posla u srijedu protiv Cedevite Junior. U dramatičnoj i uzbudljivoj utakmici došli su do vrijedne pobjede te su poveli u četvrtfinalnoj seriji doigravanja za naslov prvaka Hrvatske.

Bikovima je potrebna još jedna pobjeda za ulazak u finale, a priliku za slavlje imat će već u subotu od 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.

Uz podršku navijača i do tog uspjeha bit će lakše doći.

"Očekuje nas puno važnija utakmica, jer prvu je mogao izgubiti bilo tko. Pritisak će sada biti na nama. Nadam se da će to naši dečki izdržati jer Cedevita Junior nema što izgubiti i igrat će sigurno bolju utakmicu nego u srijedu na svom parketu," smatra trener Gorice Mladen Starčević.

"U srijedu je presudilo ipak naše iskustvo. Borna Kapusta stvarno dugo igra na ovoj razini HT Premijer lige. Ovo mu je deseta sezona. To je definitivno jedno ogromno iskustvo. Imao je 11/13 slobodna bacanja i 2/3 trice. De facto je on ušao s klupe i donio taj neki dodatni poticaj, uz Matu Kalajžića, kojeg sam i prošlu utakmicu apostrofirao i koji je stvarno jedan vrhunski momak...

"Tu su i Cinac i Batur, koji je ponovno pružio jednu dobru partiju pa Baković..."

"Mi smo mali tim, nemamo veliku širinu, ali svi daju srce. Svaka im čast. Jako je veliki užitak trenerski voditi ovu momčad," iskren je bio Starčević, koji je i treći put ove sezone nadmudrio izbornika hrvatske reprezentacije Damira Mulaomerovića, stratega Cedevite Junior.

"Bila je zanimljiva utakmica. Mislim da je Cedevita i prvo i drugo poluvrijeme bolje otvorila, ali kako su oni u ritmu padali, tako smo se mi dizali. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Oni će biti agresivni, a mi moramo spuštati ritam i graditi koš po koš," najavio je kapetan Kapusta.

Sjajna prva utakmica bila je najbolja pozivnica za sve turopoljske ljubitelje košarke da ispune Gradsku dvoranu do posljednjeg mjesta i da pruže Goričanima toliko željeni 'vjetar u leđa' na putu prema najbolja četiri kluba u Hrvatskoj.

Podijeli