Novosti Sport Događanja

Toplak zadovoljan motivacijom svojih igrača: Kristaliziramo kadar po karakteru kakvog želim u ekipi

13.05.2022. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice očekuje posljednje ovosezonskog gostovanje, kod 'otpisanog' Hrvatskog dragovoljca, koji će se vratiti u drugoligaško društvo.

Bit će ovo  idealna prilika da trener Samir Toplak 'u vatru' baci neke mlade snage i da vidi na kog može računati za iduću sezonu.

"Stanje je dobro, koliko može biti. Znamo da nam je Keita 'pocrvenio' protiv Lokomotive, Kalik ima tri žuta, otpali su Mitrović i Atiemwen. Imamo dosta problema, ali smo opet složili dobru, kompaktnu ekipu, koja može parirati Hrvatskom dragovoljcu...."

"Nakon 'lude' utakmice protiv Lokomotive mislim da smo shvatili gdje smo griješili. Prvo poluvrijeme smo bili jako, jako dobri i zbog toga sam optimističan. Imamo kvalitetu, ali nam nedostaje još malo koncentracije," istaknuo je trener turopoljskog prvoligaša.

Utakmica se igra od 18 sati u Kranjčevićevoj ulici.
 
"Ove sezone gledali smo dva lica Dragovoljca. U prvom dijelu su tamo bili igrači koji su mislili da im je Hrvatski dragovoljac nužno zlo i da vrijede puno više, a to nisu prikazivali na terenu. Na proljeće su tamo igrali nogometaši koji se žele nametnuti, koji traže svoje mjesto pod suncem Prve HNL i oni su to jako dobro radili."

"Uvijek sam govorio, vrjedniji je igrač koji želi igrati, nego onaj koji samo zna," mudro je naglasio Toplak.  

"Ovog trenutka su prava ekipa i imat ćemo velikih problema ako ne budemo na pravoj razini. Poduzeli smo sve da budemo pravi, nadam se da ćemo to vidjeti. Ne dozvoljavam uopće pad motivacije, to bi u sportu trebala biti nepoznanica. Polako kristaliziramo kadar igrača po karakteru kakav ja želim. Baš sam zadovoljan, jer ima tu igrača kojima su svaki trening i svaka utakmica dovoljna motivacija i koji to koriste," posebno je naglasio strateg Gorice.

U pretposljednjem kolu mogla bi pasti odluka o prvaku, ako Dinamo u nedjelju slavi u Šibeniku. U subotu će Hajduk na Poljudu igrati protiv Istre 1961 i pobjedom može doći samo na bod zaostatka za liderom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli