Novosti Sport Događanja

Fruk i Golubickas sredili Dragovoljce: Ova pobjeda mi je baš draga!

13.05.2022. / Damir Žbulj

Nakon četiri utakmice bez pobjede, napokon se ponovno pjevala slavljenička pjesma u svlačionice Gorice. Istina, bilo je to na gostovanju kod već 'otpisanog' Hrvatskog dragovoljca, sigurnog povratnika u drugoligaško društvo, ali Toplakova momčad već polako razmišlja o novoj sezoni i svaki okršaj gleda se kao priprema za novu sezonu.



Sve je bilo lakše nakon početne prednosti u otvaranju utakmice, kad je Golubickas iskoristio jednu suparničku pogrešku na sredini terena, sjajno povukao do gostujućeg kaznenog prostora, majstorski uposlio Tonija Fruka, koji je hladnokrvno pogodio u suprotni kut.

U finišu prvog poluvremena Stojanovski je propustio 'zicer' za povećanje prednosti, a vrijedi zapamtiti i topovski dalekometni pokušaj Cruza, koji bi trebao malo češće potegnuti iz daljine.

Stojanovski je i početkom nastavka propustio veliku šansu i teško da će u idućoj sezoni biti dio Toplakove ekipe.

Nije bez posla bio niti Kotarski, pola sata prije kraja je odlično intervenirao nakon udarca Brtana.

Mogao je praktički u idućem napadu Fruk zabiti i drugi pogodak, ali za konačnih 0:2 trebali smo pričekati 78. minutu. Ponovno je u prvom planu Litavac Golubickas, koji je imao puno problema s ozljedama, ali je nagovijestio da bi u narednoj sezoni mogao biti veliko pojačanje za turopoljskog prvoligaša. Isprovocirao je novu pogrešku domaćina, a odbijena lopta završila je u mreži.

U završnici je i Jura Pršir imao dobru šansu, ali rezultat se ipak više nije mijenjao.



"Ova pobjeda mi je baš draga. Sve izmjene smo napravili zbog ozljeda i to na pozicijama gdje nemamo baš igrača. Ne znam je li mi se to ikad dogodilo u karijeri. Nismo bili na očekivanoj razini i da je Dragovoljac bio pravi imali bi puno više problema. Kvaliteta ja ipak isplivala, zabili smo rani gol i bilo nam je lakše igrati. Nismo bili energetski na pravoj razini pa i nismo utakmicu ranije odlučili. Imali smo šanse Stojanovskog i Fruka, moramo to zabiti. Ovako smo se mučili..."

"Čestitam dečkima koji su stisnuli zube, ali na kraju se pobjeda piše i probat ćemo se zaliječiti!

Bila je ovo utakmica u kojoj je Toplak imao puno problema s ozljedama igrača. Već u 29. minuti je na teren ušao mladi Patrik Jug, umjesto Muse, pola sata prije kraja umjesto Krizmanića je ušao Steenvoorden, ali niti on nije izdržao do kraja utakmice. Samo par minuta kasnije priliku dobiva Marjanović. U 61. minuti izašao je i Stojanovski, ušao je Joey Suk.

"Protiv Osijeka moramo odigrati jednu 'fajtersku' utakmicu protiv ekipe koja se do samog kraja borila za prvo mjesto. Većeg motiva ne treba i da se od naše publike oprostimo dobrom partijom," poručio je strateg Gorice neposredno prije 'proloma oblaka' u Kranjčevićevoj ulici.

Oproštaj od sezone na rasporedu je iduće subote na Gradskom stadionu, u goste dolazi Osijek.

 

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli