in , ,

FOTO Manifestacija Noć borilačkih vještina privukla i oduševila brojne Velikogoričane

Nakon dvije godine pauze, Velikogoričani su ponovno, na istoj lokaciji, uživali u Noći borilačkih sportova poprativši mlade sportaše i njihove vrhunske sportske izvedbe! U Parku dr. Franje Tuđmana program je započeo nastupom plesnog kluba Megablast, a potom su brojni sportaši pokazali svoja sportska umijeća.

Ovo je osma manifestacija po redu, a u nju se uključilo sveukupno šest klubova- Karate klub Velika Gorica, Judo klub Pinky, Judo klub Kokica, Taekwondo klub Velika Gorica, Hrvački klub Velika Gorica 1991, Boksački klub Velika Gorica, a kao posebni gosti došao je i dvojac iz Hrvatske hrvačke reprezentacije– Pavel Puklavec i Karlo Kodrić.

Noć borilačkih sportova prilika je da se predstave sportski dosezi klubova, od najranije dobi polaznika koji tek koračaju prve sportske korake pa sve do svjetski priznatih sportaša koji osvajaju najprestižnija natjecanja u Europi i svijetu, poručio je začetnik ovog velikog i uspješnog događanja, Ervin Kolarec.

-Kao predsjednik Organizacijskog odbora i kao bivši sportaš izuzetno sam sretan i ponosan da gledateljice i gledatelji, moji Velikogoričani, mogu uživati u još jednoj Noći borilačkih sportova. Ove sportašice i sportaši, u brojnim borilačkim klubovima, postižu sjajne rezultate, kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu, kazao je Kolarec dodajući kako su upravo ti mladi sportaši sjajni promotori naše Velike Gorice, Zagrebačke županije, ali i Hrvatske.

-Svaka uložena kuna u naše sportaše se isplati deseterostruko isplati i ovo je prilika da brojan publika, a posebno naši najmlađi sugrađani, mogu vidjeti promociju borilačkih klubova i borilačkih sportova, a vjerujem i da će se mnogi od njih uključiti u sportske klubove na području našeg grada, dodaje Kolarec.

Cilj ovakvog događanja je, osim pokazati svoje zavidne vještine, prikazati razne segmente borilačkih vještina te predstaviti sportske klubove koji djeluju na području grada Velike Gorice, kako bi se djecu potaknulo da se uključe u sport i zdrav način života.

-Ponosan sam na cijelu publiku koja je danas došla dati podršku našim mladim sportašima i klubovima. Vidio sam brojnu mladost među publikom i siguran sam da će oni, nakon što su vidjeli sjajne prezentacije borilačkih vještina, odabrati neke od klubova, što je i glavni cilj ovog događaja, zaključio je Kolarec.

Igor Matić trener je Taekwondo kluba Velika Gorica koji iza sebe ima dugogodišnju uspješnu karijeru. Kako i sam kaže, ovo je jedinstvena manifestacija koja se događa, ne samo u Velikoj Gorici, već u Hrvatskoj.

-Ovo je izvrsna manifestacija koja nam daje mogućnost da prezentiramo što i kako radimo. Ovi sportovi možda nisu toliko medijski popularni s obzirom na to da su borilački, ali ovim putem ljudi mogu vidjeti kako tu nije riječ ni o čemu opasnom, kazao je trener i podsjetio se kako su tijekom korone bili onemogućeni normalno trenirati, no vrlo brzo su se vratili i postali ponovno uspješni!

Predsjednik i osnivač Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991 Anri Targuš poručio je kako mu je drago ponovno sudjelovati na ovakvoj predivnoj manifestaciji koja se, zbog pandemije, nije mogla održati pune dvije godine.

-Dočekali smo napokon taj dan, da se danas kao hrvački klub prezentiramo svim uzrastima djece. U klubu trenutno imamo tri grupe- jedna je u Gradićima gdje su uzrasti do četvrtog razreda osnovnih škola, naprednu grupu u OŠ Nikole Hribara do sedmog razreda osnovne škole te posljednju, napredniju grupu u Gradskoj sportskoj dvorani, pojasnio je Targuš dodajući kako postoji i ženska hrvačka grupa.

Cijelu galeriju fotografija pogledajte ovdje

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović