in

FOTO: Lukavec osvojenim bodom i teoretski osigurao ostanak

Luka Sedlaček doveo Lukavec u vodstvo u prvom dijelu, gosti izjednačili u 88. minuti

U program trodnevne manifestacije obilježavanja Dana Lukavca dobro se uklopila i utakmica 31. kola 3. HNL Središte koja se po lijepom i toplom vremenu igrala na Lukavellu, u subotu, 14. svibnja 2022. godine. Dok su se ekipe zagrijavale, vrijedne ruke volontera već su pripremale gulaš za sve nazočne na utakmici, ali i za one koji će kasnije doći na “narodno veselje”. Teren za igru također je bio pokošen i pripremljen za odigravanje utakmice, a u goste su došli nogometaši Vrapča iz istoimenog dijela Zagreba.

14.05.2022., 31. kolo 3. HNL, Lukavec – Vrapče 1:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Početak utakmice koju je pratilo oko 120 gledatelja protekao je u ispitivanju snaga, kako to volimo reći, a negdje oko 15. minute nakon kornera za goste, njihov stoper Proleta je glavom pogodio vratnicu vratara Lutera. S obzirom da je bio u “mrtvom kutu”, u ravnini s linijom vrata, teško da je mogao pogoditi mrežu, ali gosti su pokazali da mogu biti itekako opasni.

14.05.2022., 31. kolo 3. HNL, Lukavec – Vrapče 1:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Svega 3 minute kasnije u jednom duelu došlo je do ozljede koljena kapetana Lukavca, Marka Grdenića, koji je morao biti zamijenjen i umjesto njega ušao je Kahlina. No, samo par minuta nakon toga, Luka “Presvetli” Sedlaček pokazao je tko je tko u Lukavcu i nakon akcije na desnoj strani koju su odigrali Althaller i Valentinčić koji je centrirao, Luka je lijepo zaustavio loptu bedrom da bi nakon toga dobro opalio po njoj i pogodio mrežu nemoćnog Ševerdije. Lijepi početak utakmice, samo minutu-dvije prije osvježivanja sredinom poluvremena.

14.05.2022., 31. kolo 3. HNL, Lukavec – Vrapče 1:1, radost nakon pogotka Sedlačeka. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nakon kratkog osvježenja uz aut liniju i par uputa od strane obojice trenera svojim igračima, Lukavčani su nastavili s premoćnom igrom i često dolazili pred i u kazneni prostor gostiju, pa je tako Valentinčić u 30. minuti pogodio gostujući blok u izglednoj situaciji, da bi samo par minuta kasnije kombinirali Sedlaček i Krpečanec, ali opet ništa. Althaller je slabo pucao nakon kombinacije s Kahlinom i Humeljakom i ulaska s desne strane. Ni nakon “nereda” kojeg je Sedlaček napravio u obrani gostiju domaći nisu uspjeli pogoditi mrežu Ševerdije, pa se na odmor otišlo s minimalnom, ali potpuno zasluženom prednošću Lukavca.

14.05.2022., 31. kolo 3. HNL, Lukavec – Vrapče 1:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U drugi dio čini se kao da gosti ulaze malo odlučnije, ali osim što imaju loptu više u svom posjedu, nekih većih problema u obrani domaćih nema jer su prvenstveno Ivezić i Radulović vrlo dobri u kontroli igre, kako na visokim loptama, tako i po zemlji, pravodobnim izlascima, ali i dobrom igrom Marijana Grdenića i Roke Krpana, stignu sve zatvoriti.

No, kako je utakmica odmicala, gosti su postali sve češći gosti domaćeg šesnaesterca, pa su počeli i prijetiti Luteru. Tako u 60. minuti Luter brani dobar udarac gostujućeg kapetana Tomšića koji je pucao s 20-ak m, s desne strane.

14.05.2022., 31. kolo 3. HNL, Lukavec – Vrapče 1:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Nije ni Lukavec bio bez prilika, tako su nekoliko puta iskoristili veću koncentraciju gostiju prema napadu i stvorili poneku priliku, prvenstveno Sedlaček i Humeljak, pa Althaller i Kahlina koji puca preko ili Cimeša pored vrata. Naravno, često se u nogometu dogodi da ako ne iskoristiš svoje prilike – slijedi kazna. Svega dvije minute prije kraja regularnog dijela, gosti su uspjeli doći do izjednačenja. A akcija je počela slobodnim udarcem s lijeve strane napada gostiju i na centaršut dobro skače gostujući Proleta (u skladu s prezimenom!?), spušta loptu na udarac Bruni Špišiću, koji puca i pogađa lijevi kut Luterovih vrata. Veselje se preselilo na drugu, gostujuću stranu.

Preostale dvije minute regularnog vremena i tri minute sudačke nadoknade gosti su pokušavali dati i drugi pogodak, ali obrana domaćih izdržala je njihove nalete i s osvojenim bodom i teoretski osigurala ostanak u ligi.

14.05.2022., 31. kolo 3. HNL, Lukavec – Vrapče 1:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Utakmica dviju dobrih ekipa završila je bez pobjednika, iako se činilo, pogotovo u prvom dijelu da je Lukavec bolji i opasniji, ali svoje prilike nije iskoristio, da bi onda u drugom poluvremenu pali i fizički, pa je došlo do izjednačenja. Vrapče se pokazalo kao čvrsta ekipa s nekoliko dobrih igrača, ali sigurno ostaje žal kod igrača i navijača Lukavca što nisu doprinijeli proslavi Dana Lukavca pobjedom. No, nemaju razloga za brigu jer će se na Lukavellu i sljedeće godine igrati 3. HNL. Nakon utakmice igrači jedne i druge ekipe počašćeni su gulašom koje su vrijedni Lukavčani pripremili za sve svoje goste, i nogometne i nenogometne.

14.05.2022., 31. kolo 3. HNL, Lukavec – Vrapče 1:1, priprema gulaša. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Do kraja prvenstva još su 3 utakmice, a sljedeća je već u srijedu u Bistri protiv istoimenog domaćina.

Lukavec je s ovim bodom na 14. poziciji sa 32 osvojena boda, koliko ima i Kurilovec na 13. mjestu na tablici i koji je danas izgubio od Ponikva 0:1. Kurilovec sljedeću utakmicu također igra u srijedu, na SRC Kurilovec protiv drugoplasiranog Dugog Sela.

Treća HNL Središte 2021./2022. – 31. kolo

NK Lukavec – NK Vrapče 1:1 (1:0)

LUKAVEC Igralište na SRC Lukavellu. Subota, 14. svibnja 2022. u 17:00 sati. Gledatelja 120. Vrijeme sunčano i toplo, teren neravan.

Sudac: Stanić Mario (Dugo Selo). Pomoćnici: Horvatinović Andrej (Petrinja), Brozović Maja (Zagreb). Četvrti sudac: Šaško Karlo (Popovača). Delegat: Mlakar Davorin (Zagreb).

Strijelci: 1:0 – Luka Sedlaček (21), 1:1 – Bruno Špišić (88).

NK LUKAVEC: Luter, Grdenić Marijan, Ivezić, Radulović, Krpan, Grdenić Marko (C) (od 18. Kahlina), Humeljak (od 69. Cimeša), Valentinčić, Sedlaček, Althaller (od 82. Borković).

Trener: Batovanja Slaven

NK VRAPČE: Ševerdija, Hajnal (od 46. Markušić), Milinović, Proleta, James, Marić (od 67. Špišić), Ćosić, Tomšić (C), Rihtar, Martinović (od 54. Bajan), Vragolović.

Trener: Bezer Denis

Igrač utakmice: Ivezić Roko (Lukavec)

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever