in

FOTO: Kurilovcu bod protiv drugoplasiranog Dugog Sela

Domaćin je odigrao hrabro i čvrsto, gosti izjednačili iz jedanaesterca

Sunčano poslijepodne u Kurilovcu, teren pokošen i pripremljen za igru, a u goste je došla drugoplasirana ekipa lige, NK Dugo Selo.

U domaćoj postavi nema nekih standardnih imena koja smo viđali u prijašnjim utakmicama, a u postavi je bio Musa i ponovno Selman umjesto Župetića.

Utakmica je počela ravnopravno, i jedni i drugi težili su igri, a prvi je u priliku došao Đevad Selman kada je u 15. minuti krenuo sam na vratara Anića koji je bio spretniji i nogom obranio udarac domaćeg napadača i izbacio loptu u korner iz kojeg opet lopta dolazi na glavu Selmana, ali možda malo previsoko pa je i ovaj pokušaj postizanja pogotka propao.

18.05.2022., 3. HNL: Kurilovec – D. Selo 1:1, kapetani i sudačka trojka prije početka utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Igra se dobro, brzo i tečno, u napadu gostiju brz je na desnoj strani Darojković i Mijo Šarić ima pune ruke posla da ga zaustavi kada gosti napadaju po njegovoj strani.

Prvu ozbiljniju priliku gosti imaju u 26. minuti preko Čečure kada je iz gužva na lijevoj strani napada pucao, ali Išek je na mjestu, koncentriran i brani njegov udarac, isto kao i u 37. minuti kada je lopta došla do gostujućeg Mikulića koji je krenuo sam prema vratima, ali Išek je opet odlično reagirao i obranio njegov udarac.

18.05.2022., 3. HNL: Kurilovec – D. Selo 1:1, Išek uspješno brani udarac Mikulića. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Svega 5 minuta kasnije, Kurilovec vodi – jedna odlična dubinska lopta Matoša iza leđa obrane gostiju dolazi do Habila Alilija koji ulazi u kazneni prostor s lijeve strane i elegantno matira nemoćnog vratara Anića!

Do kraja poluvremena još su gosti uspjeli napraviti polupriliku koju je opet pročitao Išek kada je gostujući igrač Kovačić nakon kombinacije s Darojkovićem došao u kazneni prostor domaćina s desne strane i pucao prema drugoj vratnici, ali Išek je odlično reagirao i obranio.

Dobro prvo poluvrijeme dviju ekipa koje su težile nadigravanju, uz dosta trke i kombinacija pripalo je potpuno zasluženo Kurilovcu.

18.05.2022., 3. HNL: Kurilovec – D. Selo 1:1, Habil Alili u skoku sa Darojkovićem. Foto: Z. Sever/V’Gradu

A u drugom poluvremenu gosti ulaze sa dvije izmjene, ulaze Slunjski i Puretić umjesto Cetine i Grgića. Činilo se kao da su gosti bili iznenađeni domaćinovim vodstvom i htjeli su ga što prije anulirati. I onda u jednoj gužvi u 51. minuti, nakon centaršuta s lijeve strane u kazneni prostor Kurilovca, dolazi do duela Knežića u crvenom i Mikulića u plavom dresu, a sudac Petrunić je taj duel okarakterizirao kao prekršaj obrambenog igrača, što je izazvalo buru negodovanja u terenu i oko njega, činilo mi se potpuno opravdanim, ali pomoći nije bilo. Loptu je na bijelu točku postavio Karlo Darojković i poslao Išeka na jednu, a loptu na drugu stranu i izjednačio rezultat na 1:1.

18.05.2022., 3. HNL: Kurilovec – D. Selo 1:1, kazneni udarac Darojkovića. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Igra više nije onako dobra kao u prvom dijelu, gosti kao da imaju loptu malo više u svojim nogama, ali najbolju priliku ipak imaju Crveni, kada je u 56. minuti Šarić odlično centrirao s lijeve strane na drugu vratnicu gdje se Grdenić uspio ubaciti ispred obrambenog igrača Dugog Sela, ali nije uspio dobro pogoditi loptu na svega 2-3 m od vrata. Šteta za ovu priliku.

Gosti su najbolju priliku u drugom dijelu imali kada je u 77. minuti Darojković odlično pronašao Slunjskog, ali Išek je opet pokazao da je danas u formi.

Gosti imaju posjed lopte, sudac dijeli kartone “šakom i kapom”, neke zasluženo, a neke baš i ne, tako da je na kraju u jednoj korektnoj igri, bez oštrijeg starta domaćin dobio 7 (!?) žutih i jedan crveni (Mijo Šarić – dva žuta), a gosti svega jedan žuti karton.

18.05.2022., 3. HNL: Kurilovec – D. Selo 1:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Do kraja utakmice domaćin je, iako brojčano inferiorniji, uspio sačuvati svoja vrata i bod kojeg su po prikazanoj igri, posebice u prvom dijelu, u potpunosti zaslužili. Hrabro su se i čvrsto suprotstavili drugoplasiranoj ekipi Dugog Sela od koje smo ipak više očekivali, bez obzira što se igralo u Kurilovcu. A što se tiče suđenja, možemo napisati što je napisano i u izvještaju s utakmice – očekivana razina suđenja.

S osvojenim bodom, Kurilovec je i dalje na 13. mjestu sa 33 osvojena boda, a sljedeće, 33. kolo, u subotu, Crveni gostuju na Trešnjevci.

Drugi turopoljski trećeligaš, Kurilovec, odigrao je u Bistri 2:2 protiv istoimenog domaćina, a strijelci su bili Hrvoje Humeljak i Luka Borković, pa se sada sa 33 osvojena boda nalaze na 14. poziciji na tablici, a u subotu u Lukavcu dočekuju Trnje.

18.05.2022., 3. HNL: Kurilovec – D. Selo 1:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Treća HNL Središte 2021./2022. – 32. kolo

NK Kurilovec – NK Dugo Selo 1:1 (1:0)

Kurilovec, igralište NK Kurilovca na SRC Udarnik. Srijeda, 18.05.2022., u 17.00 sati. Gledatelja 100. Vrijeme sunčano, vjetrovito, teren dobar za igru.

Glavni sudac: Petrunić Marko (Zagradci). Pomoćnici: Jušić Antonio (Kutina), Jović Ivan (Zagreb). Četvrti sudac: Krizmanić Antonio (Zagreb). Delegat: Balenović Ivica (Zagreb).

Strijelci: 1:0 – Alili Habil (42), 1:1 – Darojković Karlo (51 – KU).

NK KURILOVEC: Išek, Bolješić, Kušec, Radoš, Šarić, Musa, Knežić, Matoš (od 91. Bakula), Grdenić (od 73. Tolj), Selman (od 87. Župetić), Alili (od 73. Resler).

Trener: Senad Harambašić

NK DUGO SELO: Anić, Cetina (od 46. Slunjski), Čečura, Munić, Domić, Kovačić, Rašić, Bastalec, Darojković, Grgić (od 46. Puretić), Mikulić (od 75. Bogdanović).

Trener: Goran Hendak

Isključenje: Mijo Šarić (Kurilovec – drugi žuti)

Igrač utakmice: Leon Išek (Kurilovec)

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever