Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPITANI OSUMNJIČENICI

Oglasio se DORH o neredima: Zatražen istražni zatvor za 42 uhićenih navijača Hajduka

Velika Gorica: Navijači koji su sudjelovali u neredima na A1 dovezeni na Županijski sud
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
23.05.2022.
u 20:14

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici jučer i danas je ispitalo 42-oje uhićenih hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja nereda

Državno odvjetništvo dalo je predložilo je istražni zatvor za 42 osobe koje su bile uključene u nerede u Desincu nakon derbija Dinama i Hajduka proteklog vikenda u kojem je policija upotrijebila vatreno oružje. 

Podsjetimo, za deset navijača određen je istražni zatvor, a prva skupina navijača uhićenih nakon sukoba s policijom jutros je dovedena na Županijski sud u Veliku Goricu. 

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici jučer i danas je ispitalo 42-oje uhićenih hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja nereda.

VIDEO Pogledajte snimku sukoba na benziskoj postaji: Navijači opkolili policajce

- Postoji osnovana sumnja da su 31 punoljetni i 11 mlađih punoljetnih osumnjičenika, 21. svibnja 2022., kao pripadnici jedne navijačke skupine sudjelovali u grupi od oko 250 do 300 osoba i zaustavili promet na auto-cesti A1 za sva vozila, te potom trčeći krenuli prema benzinskoj postaji i nasrtali na policijske službenike. Osnovano se sumnja da su bacali razna aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce za piće, kamenje, iščupane prometne znakove, požarne aparate, kante za smeće i druge predmete. U događaju je dvadeset policijskih službenika zadobilo tjelesne ozljede te su oštećena četiri službena policijska vozila, kao i inventar benzinske postaje - navodi županijsko državno odvjetništvo. 

Nakon provedenih dokaznih radnji prvog ispitivanja osumnjičenika državno je odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv svih 42-oje osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.

>> VIDEO Stigao prvi prijedlog za istražni zatvor zbog nereda navijača nakon derbija, odvjetnik jednog od uhićenih: Policija ga je nasilno izvukla iz auta

Komentara 14

RA
radolizem
20:38 23.05.2022.

Po privođenju, gdje svi navijači skrivaju lice, može se zaključiti da su krivi. Da su nevini i da su ponosni, hodali bi uzdignuta čela kao kada su privodili Feratu, Pegulu i Tončija.

PA
Pahor
21:30 23.05.2022.

Engleska se rijesila huliganizma drasticnim kaznama. Da ovi dobiju po tri godine zbog napada na sluzbenu osobu, ostali bi razmislili da li ce i dalje raditi sranja

RA
radolizem
20:36 23.05.2022.

Zanimljivo da svi navijači skrivaju lice! Svi do jednoga! Zašto? Pa zato da ih netko ne prepozna po licu i prijavi za neka druga kaznena djela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije