Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kurilovec će opet ugostiti najveći nogometni turnir limača

Kurilovec će opet ugostiti najveći nogometni turnir limača
4

Gostoljubivi domaćini nastoje djeci, osim nogometnog natjecanja, priuštiti i prigodne kulturno-zabavne sadržaje kojima promoviraju neke od običaja iz bogate kulturne tradicije i baštine turopoljskog kraja

VIDEO

Kocka je pala! Entuzijasti iz kurilovečkog kluba nastavljaju s tradicijom održavanja međunarodnog turnira limača, koji si je kroz deset izdanja priskrbio etiketu najmasovnijeg i najprestižnijeg turnira za naraštaj limača (U-11) u ovom dijelu Europe. Upravo na svom vrhuncu, naprasno je prekinut zbog pandemije izazvane virusom COVID-19 pa 2020. i 2021. godine turnir prisilno nije održan. No, kurilovečka ptica "Fenix" opet će letjeti….

A da će tome biti upravo tako, dalo se naslutiti već poslije prvih sjednica Inicijativnog odbora, čiji su članovi donijeli osnovne smjernice i strategiju koja će obilježiti pripremu turnira, sve u želji da ponovo dosegne svoj prestižni nivo, što, naravno, prve godine poslije dvogodišnje stanke, neće biti ni lako ni jednostavno.

Ali, da nije i neizvedivo, dokaz su potvrde pristigle na adresu kurilovečkog trećeligaša od ukupno 37 klubova iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Bugarske, Mađarske, Rumunjske, Njemačke i Italije. Najzvučnije ime na popisu klubova svakako je talijanska (i Tudorova) Verona. Naslov iz posljednje, 2019. godine, će braniti sofijski National, a „napast“ će ga zasigurno članovi bivše Ex-Yu „velike četvorke“ – Dinamo, Hajduk, Zvezda i Partizan, kao i klinci iz ljubljanske Olimpije, mostarskog Zrinjskog, minhenske Croatie, Lokomotive, Gorice, Dragovoljca te iz ZG drugo i treće ligaša, ali i oni iz - Kurilovca i Bune. Opet će se družiti roditelji iz Zagreba, Splita, Metkovića, Zadra, Čakovca, Karlovca, Krapine, Siska, Petrinje, Kutine….

Zahtjev za pokroviteljstvom turnira još je u listopadu 2021. godine proslijeđen nadležnim uredima Hrvatskog nogometnog saveza te se upravo ovih dana očekuje njihov, dakako, pozitivan odgovor, kako je to, uostalom, bio i slučaj na svim prethodnim turnirima. Tradicionalno pokroviteljstvo nastavit će i gradonačelnik turopoljske metropole Krešimir Ačkar, a isto se, također sa predznakom tradicionalno, očekuje i od župana Stjepana Kožića, uz svesrdnu podršku njegovog zamjenika Ervina Kolarca. Turnir bi svoj dio financijskog kolača trebao imati i u proračunu Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije. Dakako da je najveći dio pokroviteljskih i donacijskih sredstava unaprijed rezerviran i namijenjen za pokriće troškova smještaja i prehrane mnogobrojnih sudionika iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Gostoljubivi domaćini u ulozi organizatora ove priredbe nastoje djeci, osim nogometnog natjecanja, priuštiti i prigodne kulturno-zabavne sadržaje kojima promoviraju neke od običaja iz bogate kulturne tradicije i baštine turopoljskog kraja, kao i igraonice primjerene njihovoj dobi (razne dječje igre, nastup žonglera i klaunova, druženje s poznatim sportašima).

Glavni turnir je na rasporedu u subotu i nedjelju, 18. i 19. lipnja, pri čemu će na kurilovečkim travnjacima nogometne snage i umijeća odmjeriti i pokazati klinci iz 37 pozvanih momčadi te iz tri najuspješnije momčadi s kvalifikacijskog turnira (održava se 30. svibnja).

Kurilovečki volonteri, dobrovoljci i veterani pobrinut će se da turnir bude besprijekorno organiziran kako bi djeca bezbrižno uživala u nogometnoj igri, a roditelji i kibici u ugodnoj atmosferi, bogatoj ponudi i hladovini klupske ljetne terase. Iskrena i topla dobrodošlica svima pa…..neka turnir počne!

Sudionici Alpas kupa

1. HŠK Zrinjski, Mostar - BiH

2. Carvalho Blause, Budapest - HUN

3. FC Bistrita, Transilvania - ROM

4. FK Crvena Zvezda, Beograd - SRB

5. FK Partizan, Beograd - SRB

6. OFK Beograd - SRB

7. FC National, Sofija - BUL

8. NK Olimpija, Ljubljana - SLO

9. Hellas Verona FC - I

10. FC Croatia, Munchen - D

11. HNK Hajduk, Split - CRO

12. ONK Metković - CRO

13. NK Zara, Zadar - CRO

14. GNK Dinamo, Zagreb - CRO

15. HNK Gorica, Velika Gorica - CRO

16. NK Lokomotiva, Zagreb - CRO

17. NK Inter, Zaprešić - CRO

18. NK Hrvatski dragovoljac, Zagreb - CRO

19. NK Međimurje, Čakovec - CRO

20. NK Kurilovec, Velika Gorica - CRO

21. NK HAŠK 1903, Zagreb - CRO

22. NK Dubrava Tim Kabel, Zagreb - CRO

23. NK Ponikve, Zagreb - CRO

24. NK Karlovac 1919 - CRO

25. NK Rudeš, Zagreb - CRO

26. HNK Segesta, Sisak - CRO

27. HŠNK Moslavina, Kutina - CRO

28. NK Trnje, Zagreb - CRO

29. NK Zagorec, Krapina - CRO

30. NK Dugo Selo - CRO

31. GŠNK Mladost, Petrinja - CRO

32. NK Trešnjevka, Zagreb - CRO

33. NK Novi Jelkovec, Zagreb - CRO

34. NK Buna, Mala Buna - CRO

35. NK Maksimir, Zagreb - CRO

36. NK Sava, Strmec Samoborski - CRO

37. NK Čulinec, Zagreb - CRO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba