Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Krizmanić asistirao, Fruk zabio, Kotarski sačuvao mrežu: Mladi Vatreni čekaju završni rasplet kvalifikacija za Euro

09.06.2022. / Damir Žbulj

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija odradila je svoj dio posla na završetku kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Izabranici Igora Bišćana su nadigrali vršnjake iz Estonije, uz značajan doprinos igrača Gorice.

Nakon što je već u sedmoj minuti poentirao Vidović, u 13. minuti zabija i Vušković, na asistenciju našeg Velikogoričanina Krešimira Krizmanića.

U finišu prvog dijela prednost je dodatno povećao Marin, dok je početkom nastavka ofenzivac Gorice Toni Fruk postavio na konačnih 0:4.

Estonci cijele kvalifikacije nisu zabili pogodak pa tako nisu uspjeli svladati niti Dominika Kotarskog, prošlosezonskog čuvara mreže turopoljskog prvoligaša, koji će možda i promijeniti klub ovog ljeta.



Mladi Vatreni su ovom pobjedom osigurali barem doigravanje za nastup na Euru, a izravan plasman ovisi o rezultatu dvoboja Finske i Norveške, a eventualno i o posljednjoj utakmici Norvežana, koji još moraju igrati i s Azerbajdžanom.

Cijelu utakmicu odigrao je i Velikogoričanin David Čolina, koji nosi dres splitskog Hajduka, dok je u 77. minuti ušao i Jurica Pršir.



Hrvatska U-21: Kotarski, Čolina, Soldo, Vušković, Krizmanić, Hodža (77' Pršir), Kačavenda (65' Baturina), Fruk, Marin (65' Stojković), Vidović, Šimić (72' Beljo). Izbornik: I. Bišćan.

"Nakon šokova u Norveškoj, najvažnije je bilo pobijediti. Pobjeda 4:0 je zadovoljavajuća, ali trebali smo postići još barem dva pogotka, bolje realizirati prigode u završnici. Na kraju treba prihvatiti ovakvo stanje, imali smo šanse osigurati prvo mjesto u skupini, no nećemo očajavati, još uvijek smo u igri. Budemo li ipak drugi, pripremit ćemo se za doigravanje i nastaviti se boriti. Osjećaj nije potpun jer nismo dobili ono što se činilo da nam pripada, ali tablica ne laže, sami smo si krivi. Čekamo rasplet u petak, a skupili smo više bodova nego u prošlom ciklusu, što znači da su stvari u redu," komentirao je za hns-cff.hr nakon posljednje utakmice izbornik Bišćan pa komentirao konačni rasplet:

"Finska može oteti bodove Norveškoj, slavili su u gostima i kod nas i u Austriji, a mi smo se namučili kod njih. Već sam više puta rekao da ta naša pobjeda možda nije bila ni zaslužena s obzirom na odnos snaga na terenu, oni su kvalitetni. Postoje realne šanse, makar nije ugodno pratiti druge rezultate. Ne vjerujem da ću gledati prijenos, no pratit ćemo rezultat i nadati se povoljnom ishodu."

Hrvatska je na prošlom Euru stigla do četvrtfinala, što je bio povijesni uspjeh...

"Dečki su pokazali potencijal i nije slučajno da smo na početku i sredini kvalifikacija igrali jako dobro i postigli dobre rezultate. Budemo li igrali doigravanje, bit ćemo još bolji, s manje izostanaka. Treba se boriti za Europsko prvenstvo, a budemo li tamo, neće biti jednostavno ponoviti uspjeh prošle generacije," zaključio je Bišćan.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli