Novosti Sport Događanja

Provedite nedjelju na kotačima: Buševska biciklijada nudi tri rute

09.06.2022. / Klara Kosić

U nedjelju, 12. lipnja, održat će se 7. Buševska biciklijada u organizaciji Udruge Moj Buševec u suradnji s Biciklističkim klubom Sljeme, udrugom Vukovina u srcu, portalom biciklijade.com i udrugom Klub mladih moj Buševec, a posebnom ju čini i njen humanitarni karakter - svi prihodi od prodaje tombola i donacije biciklista namijenjene su kupnji vozila našoj sumještanki Josipi Smolčić.

Ovoga puta nude se 3 biciklističke vožnje: Rekreativna vožnja, XC utrka „Vrata od Krča” te ruta GRANFONDO 2022.

Ljubitelji bicikliranja svih uzrasta moći će uživati u Rekreativnoj vožnji od Buševca do Vukovine koja će početi u 15 sati. Start je u Buševcu, na Trgu Seljačke sloge, a vozit će se prema Turopolju, Rakitovec, pa uz nasip do Vukovine (Stara cesta-MateBedeka-Stančićeva), a na igralištu NK Ban Jelačića slijedi odmor uz okrjepu domaćina Udruge Vukovina u srcu. Biciklisti će imati mogućnosti fotografirati se (uz rekvizite) te izraditi brzu fotografiju (uz pomoć mobilne aplikacije Canon selphy).

Prilikom vožnje svakako se osvrnite na Stari Gaj i Letjelište Buševec, mali sportski aerodrom Aero kluba Velika Gorica. U Turopolju naići ćete na drvnu industriju – proizvodnju parketa PANA i ranžirni kolodvor željezničke postaje Turopolje. U Rakitovcu ćete odmah na ulazu u selo zapaziti školu u čijem se dvorištu nalazi prastaro hrastovo stablo, a u Vukovini izuzetno staru Alapićevu kuriju čija povijest seže do 13. stoljeća.

Start vožnje je u 15 sati.

Dužina staze iznosi 20 km.

Predviđeno vrijeme vožnje je oko 1 sat i 20 minuta uz odmor nakon 10 km.

Sudionici ove vožnje ne plaćaju kotizaciju, a prvih 100 prijavljenih dobiva majcu 7. Buševske biciklijade (vrijedi samo za prijave na startu).

Sudionici rekreativne XC utrke startat će u Buševcu na Trgu Seljačke sloge paralelno. Sa glavne ceste skreće se prema Novom Selu Lekneničkom prolazeći uskom cestom kroz bogatu faunu i očuvani kompleks poplavnih šuma hrasta lužnjaka kroz mjesta Barbarići Kravarski, Gornji Vukojevac i Prkovec. Nastavit će se preko glavne ceste u mjestu Pešćenica prema jugoistočnom dijelu Turopolja, carstvu vode, šuma i livada prekrasne šume Turopoljski Lug, glavnim obilježjem ovog područja. Nakon što prođete Vrata od Krča – dva stupa u spomen krčenju Turopoljskog Luga – utrka će završiti ravnom šumskom makadamskom cestom u Buševcu, kojoj kao da se ne nadzire kraj.

Start utrke je u 11 sati.

Dužina staze iznosi 33,2 km.

Predviđeno vrijeme trajanja XC utrke je 1 sat 30 minuta.

Sudionici ove utrke plaćaju kotizaciju od 100 kuna.

Treća rekreativna biciklistička utrka GRANFONDO namijenjena je iskusnijim avanturistima zbog dužine od 70 km i usponom od 1017 m. Počinje u Buševcu, a prolazi kroz Kravarsko, Hotnju, Pokupsko (feed zona), Cerje Pokupsko, Lukinić brdo, Cerovski vrh, Jerebić, Opatiju, Roženicu, a potom se vraća preko Kravarskog natrag u Buševec (cilj).

Start utrke je u 11:15 sati.

Dužina staze iznosi 70.2 km.

Visinski profil: 1017m

Predviđeno vrijeme utrke: oko 1 sat i 50 minuta.

Kotizacija iznosi 100 kuna.

Za sve navedene utrke možete se prijaviti na www.100hupsera.com ili od 9 sati na Trgu Seljačke sloge u Buševcu.

Za sve rute osigurana su vozila za prijevoz bicikla u kvaru (servisno vozilo), putničko vozilo za prijevoz biciklista koji odustanu kao i vozilo sa volonterima Crvenog križa Velika Gorica u slučaju ozljeda.

Nakon biciklijade druženje se nastavlja uz različite zabavne sadržaje i grupu Zakon Šutnje.

Galerija slika

Provedite nedjelju na kotačima: Buševska biciklijada nudi tri rute

Podijeli