Novosti Sport Događanja

Akrostihovima MLINARICE: Na 270. Matičinom četvrtku predstavljena sedma poetska zbirka Zdenke Mlinar

10.06.2022. / Klara Kosić

 

Sinoć je u Gradskoj knjižnici „Galženica” na 270. Matičinom četvrtku u organizaciji Ane Plehinger, predsjednice Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici, održana prva promocija knjige „MLINARICA” autorice Zdenke Mlinar.

Ovo je sedma Zdenkina poetska zbirka, a njena je posebnost ta što su sve pjesme napisane u akrostihu. Recenziju zbirke je napisala naša nagrađivana i uspješna književnica Darija Žilić, dok su tematske ilustracije u knjizi autorski rad međunarodno poznate slikarice Azre Arapović.

O knjizi je govorila Nevenka Lang, predsjednica Udruge umjetnika „Spark” Velika Gorica, koja je i nakladnik ovog Naslova, ali i sama autorica Zdenka Mlinar.

Cijeli događaj bio je i posebno ukrašen glazbenim točkama na kojima je nastupio maestro Siniša Belošević s dvije autorske skladbe, „Beli angel” i „Zemla, turopolska”, a tekst tih pjesama potpisuje sama Zdenka Mlinar.

Galerija slika

Akrostihovima MLINARICE: Na 270. Matičinom četvrtku predstavljena sedma poetska zbirka Zdenke Mlinar Akrostihovima MLINARICE: Na 270. Matičinom četvrtku predstavljena sedma poetska zbirka Zdenke Mlinar Akrostihovima MLINARICE: Na 270. Matičinom četvrtku predstavljena sedma poetska zbirka Zdenke Mlinar

Podijeli