Novosti Sport Događanja

Evo što donosi svečarsko izdanje manifestacije Dani svetog Vida

11.06.2022. / Redakcija

Dječji folklorni susreti otvorit će 17. izdanje manifestacije Dani svetog Vida, koja će se od 12. do 19. lipnja održavati u Mraclinu. Organizatori su pripremili bogat kulturno-umjetnički program povodom obilježavanja sto godina organiziranog kulturno umjetničkog djelovanja na prostoru ovog turopoljskog naselja.

Sutra od 17 sati u šatoru postavljenom kod Vatrogasnog doma Ivan Galeković – Gale posjetitelji će moći uživati u nastupu mladih folkloraša iz Zajednice kulturno umjetničkih udruga Grada Velike Gorice, a od 18 sati svoja vrata otvorit će Dobrovoljno vatrogasno društvo Mraclin.

U Parku Tomislava Hrkovca u ponedjeljak od 18 sati možete pogledati izložbu fotografija „Od pjevačkog društva vjenčić do KUD-a Dučec“, paralelno će se održati i promocija nosača zvuka „100 godina kulturno umjetničkog amaterizma u Mraclinu“.

Više razvoju o organiziranog kulturno umjetničkog djelovanja na prostoru ovog turopoljskog naselja mještani i njihovi gosti moći će saznati u utorak od 20,30 sati na promociji dokumentarnog filma „ Od pjevačkog društva vjenčić do KUD-a Dučec“, koja će se održati u šatoru postavljenom kod Vatrogasnog doma.

Ljubitelji tamburaške glazbe na svoje će doći u srijedu, kad će od 20,30 sati moći uživati u nastupu tamburaša KUD-a Dučec u šatoru. Dan poslije na istom mjestu u 18 sati održat će se svečana sjednica povodom obilježavanja stote obljetnice kulturno umjetničkog amaterizma u Mraclinu.

Velikim koncertom, u petak od 20,30 sati,  članovi KUD-a Dučec zahvalit će se bivšim kolegama, a nakon toga će se druženje nastaviti u šatoru uz sastav „Skoro frajeri“.

Subota će proteći u znaku nogometa. Na igralištu Nova Graba u 15 sati otvorit će se ovogodišnje izdanje Malonogometne lige Turopolja i Posavine, a od 18 sati na betonskom igralištu NK Mraclin održat će se 7. memorijalni Malonogometni turnir „Blaž, Žina i Gale“. Nakon nogometa posjetitelji će moći uživati u nastupu grupe Sjaj ispod natkrivene terase Nove Grabe.

U nedjelju u 11 i 17 sati služit će se Svečane svete mise za sve pokojne članove KUD-a.

 

 

Podijeli