VIDEO/FOTO: Folklor se napokon vratio i u Posavinu, koja se ima čime dičiti

Sjajan domaćin folklornih susreta Pjesmom i plesom kroz Veleševec bio je KUD Veleševec
DSC_9787

Nakon dvije godine pauze u Veleševcu je održana manifestacija Pjesmom i plesom kroz Veleševec u organizaciji KUD-a Veleševec. Uz domaće folkloraše na 14. manifestaciji nastupili su i gosti; KUD Slavuj Bukevje, Udruga mažoretkinja Martinčice Martinska Ves, Češka beseda Končanica, KUD Tišinčani, HAKUD Glinska tamburica Glina i KUD Novo Čiče.

Uoči folklornih nastupa svi su sudionici smotre u povorci prošli kroz selo, uz dvije kraće okrijepe koje su im pripremili domaćini.

-Što reći na priredbu koja ima dugogodišnju tradiciju u našem selu. Naš se KUD iz godine u godinu trudi da prikaže našu kulturnu baštinu i poziva goste iz bliže i daljnje okolice kako bi zajedno mogli njegovati tu baštinu, koja je ovdje u Posavini dobro ukorijenjena. Dobra stara poslovica kaže “bolje da izumre selo nego običaji”, a dok je KUD-a Veleševec vjerujem da se neće dogoditi niti jedno ni drugo- kazao je pozdravljajući okupljene u ime načelnika Ervina Vujice, općinski vijećnik Nikola Dolački.

Domaćine koji su otvorili smotru iznenadio je veliki odaziv gostujućih grupa, koje su kao i oni jedva nakon poduže stanke dočekali nastupe pred publikom.

-I više smo nego zadovoljni. Osmjesi, sreća i ponos ono su što nas čini sretnima. Ovako veliki interes svjedoči nam da svi mi čuvamo kulturnu baštinu svoga kraja. Mi ćemo i dalje njegovati naše posavske običaje na ponos svih nas- rekla je predsjednica KUD-a Veleševec Nevenka Vučin.

A kako je bilo u Veleševcu pogledajte u galeriji fotografija.

Događanja
Hrvatska
Općina
Orle
Zagrebačka županija