Novosti Sport Događanja

Povijesni uspjeh DVD-a Ribnica!

13.06.2022. / Klara Kosić

Malo tko može se pohvaliti takvim uspjehom kakav je ostvarilo DVD Ribnica. Danas je za odlične rezultate ženske i muške ekipe mladeži DVD-a koje su izborile plasman na Vatrogasnu olimpijadu u Sloveniji ovoga srpnja organiziran svečan doček u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe. Ženska ekipa izborila je treće, a muška prvo mjesto u kategoriji od 12 do 16 godina. Uz mušku ekipu, na Olimpijadu će ići i ženska seniorska ekipa dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Za ekipe su bile samo riječi pohvale.

- Ovo je veliki rezultat, povijesni. Već drugu olimpijadu smo prisutni. Pokazali smo da smo zajednica, jedna od najvećih vatrogasnih zajednica u Hrvatskoj – rekao je Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice Dalibor Mrakovčić.

Zapovjednik vatrogasne zajednice Ivica Maceković posebno se zahvalio DVD-u Ribnici i zapovjedniku Mariu Stipetiću.

- Sve je to veliki uspjeh za našu vatrogasnu zajednicu i hvala vam što promovirate vatrogastvo – pohvalio ih je Maceković.

Mlade vatrogasce pozdravili su i članovi gradske uprave s gradonačelnikom i nagradili ih simboličnim nagradama, ali i donacijom za potrebnu opremu.

- Velika Gorica prepoznata je ne samo kao grad vatrogastva u nacionalnim okvirima,već pokazujemo da smo u nacionalnim okvirima nešto što si drugi gradovi samo mogu poželjeti. Nikada kvaliteta nije slučajna, pa tako ni kod vas. To je veliki trud, odricanje i konačan dolazak do uspjeha. Ovo je povijesni trenutak. Nikada nitko nije uspio napraviti ono što ste vi uspjeli. Mogu vam samo reći veliko hvala. Nemojte odustati od ovog plemenitog posla. Vatrogastvo je to koje je bilo prvi čuvar voljenog Turopolja i Velike Gorice – obratio se natjecateljima gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Podijeli