Novosti Sport Događanja

Sveti Ante u Parizu: Budimir izborio penal, Vatreni golom Modrića prvi put dobili Francuze

14.06.2022. / Damir Žbulj

Upravo na svoj imendan, na blagdan Sv. Ante, naš Velikogoričanin Ante Budimir bio je jedna od najvažnijih karika u povijesnom slavlju Hrvatske nad Francuskom, po prvi puta u desetom međusobnom dvoboju!

Na pariškom Stade de Franceu Vatreni su odigrali sjajnu utakmicu, a Budimir je već u trećoj minuti izborio kazneni udarac kojeg je realizirao neuništivi kapetan Luka Modrić!

Hrvatska je do kraja sačuvala minimalnu prednost, uz sjajnu podršku naših navijača [VIDEO]!

U Parizu su, naravno, Vatreni imali fantastičnu podršku iz svih krajeva Lijepe naše, a među njima je bila mala, ali glasna skupina iz našeg turopoljskog kraja.



Budimir je na travnjaku bio do 73. minute, kad je umjesto njega ušao Kramarić...

Naravno, od početka do kraja je ovi utakmicu odigrao neumorni Marcelo Brozović!



Hrvatska je trenutno na drugom mjestu ljestvice sa sedam bodova, dva manje od vodeće Danske.

U rujnu će se voditi velika borba za prvu poziciju i plasman na završni turnir Lige nacija. Izabranici Zlatka Dalića će prvo 22. rujna dočekati dance na Maksimiru, a onda će tri dana kasnije gostovati kod Austrije.



"Rekao sam da sam protiv Lige nacija jer je zaista preteško i prenaporno odigrati četiri utakmice u deset dana na kraju sezone. Međutim, za nas je ispalo sjajno, poslije onih 0:3 u Osijeku malo je tko očekivao i malo bi se koja reprezentacija vratila na način na koji smo se mi vratili. U tri utakmice protiv aktualnih svjetskih prvaka i Danske, koja je, po rezultatima u zadnje dvije godine, najbolja momčad u Europi. To može samo momčad koja ima snažan karakter, volju, energiju i ponos. Dakle, još jednom sve čestitke dečkima. Kad već govorimo o Ligi nacija, ona nam je pomogla jer smo sigurno dobili još nekolicinu igrača u rosteru," rekao je nakon slavlja izbornik Dalić.

Jedan od onih koji su praktički 'zacementirali' svoje mjesto u kadru za Svjetsko prvenstvo je i naš Budimir, uz neizostavnog Brozovića.

 

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

 

 

HRVATSKA: Ivušić - Stanišić, Erlić, Šutalo, Juranović - Modrić, Brozović, Kovačić (90’ Sučić) - Pašalić (65’ Majer), Budimir (72’ Kramarić), Brekalo (72’ Vlašić).

Podijeli