Novosti Sport Događanja

Krenula gradnja novog spoja obilaznice prema Kačićevoj ulici

14.06.2022. / Redakcija

Nakon niza godina zastoja započeli su radovi na produžetku Ulice Boška Kirinčića koji će u budućnosti služiti kao spoj istočne obilaznice, odnosno Ulice 153. brigade HV-a (D30), i ulice Andrije Kačića Miošića. Radi se o potezu koji prolazi iza goričkog sajmišta gdje će prolaziti spoj spomenutih prometnica, a radove financiraju Hrvatske autoceste.

Cilj je ove prometnice da uz sjevernu obilaznicu (Avenija Ivana Pavla II) kao svojevrsna južna obilaznica rastereti središte grada od tranzitnog prometa, ono što su trebale učiniti postojeće obilaznice i autocesta, ali svakodnevno vidimo da stare navike tranzita kroz središte Velike Gorice na pravcu Zagreb-Sisak još nisu iščeznule kod vozača. Možda u budućnosti pomogne još poneki novi rotor.

Trenutno se izvode pripremni radovi iskolčenja, mobilizacije kao i zemljani radovi na iskopu i valjanju temeljnog tla. Također se odvijaju razna ispitivanja i postavljaju znakovi, kažu nam iz Hrvatskih autocesta koje su nadležne za projekt.

Prometnica će biti u punom profilu s biciklističkim i pješačkim stazama, a projektom su planirana i autobusna stajališta. Doznajemo i da se projektira semaforizacija raskrižja na obilaznici, a koja nije dio trenutnih radova. Službeni su radovi započeli početkom lipnja, trebali bi završiti u roku od šest mjeseci, a vrijednost ugovorenih radova je 3.767.193,03 kn bez PDV-a. Radove izvodi Strabag.

Iako je ovime započeo početak iscrtavanja bolje prometne slike grada, pravi smisao ove prometnice još nećemo vidjeti neko vrijeme. Naime, trenutni radovi obuhvatit će tek 250 metara odnosno polovicu projekta rekonstrukcije i produženja Kirinčićeve ulice koji je u nadležnosti HAC-a. Dakle, gradi se dio od obilaznice do spoja Horvatove i Kirinčićeve ulice. Rekonstrukcija same Kirinčićeve ulice do S.F. Jape je u nadležnosti Grada Velike Gorice izvest će se nakon što se riješi imovinsko-pravni problemi, a nakon toga još treba izgraditi 500 metara punog profila Kačićeve do Kurilovečke ulice. Onda će i ležeći policajci na Kurilovečkoj dobiti svoj smisao.

Podijeli