Novosti Sport Događanja

Gorica Open: Odlični mečevi i vrhunska zabava u Pješčanoj Areni

17.06.2022. / Damir Žbulj

Velika Gorica polako, ali sigurno, postaje hrvatsko središte odbojke na pijesku! Na sjajnim terenima u Cvjetnom naselju okupili su se vrhunski majstori ovog atraktivnog, olimpijskog sporta, ne samo iz Lijepe naše, nego i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije.

Sedmo izdanje tradicionalnog Gorica Opena imalo je tako po prvi puta i međunarodni karakter, a sigurni smo kako će turnir iz godine u godinu rasti i kako ćemo svako godine na velikogoričkom pijesku viđati i one najbolje odbojkašice i odbojkaše.

Glavni domaći aduti za osvajanje titule bili su Josip Pribanić i Hrvoje Zelenika, hrvatski reprezentativci u odbojci na pijesku, međutim, u velikom finalu poraženi su od Nenada Šormaza i Stefana Mirkovića, koji je proglašen i najboljim igračem turnira.



Ekipe nisu omeli niti snažan vjetar, ni jako sunce, ni vrući pijeska. Gorica Open 2022 premašio je sva očekivanja, jer su se tijekom oba dana turnira igrali napeti i zanimljivi mečevi, gledali smo vrhunske odbojkaške poteze, a fantastična atmosfera bila je i na terenima i pored njih u Pješčanoj Areni, uz puno dobre zabave za sve okupljene.

"Prije velikog finala zabavljali su nas mladi plesači plesne grupe Megablast, a imali smo i mi ekipu 'plesača', koji su pokazali svoje vratolomno umijeće pred našim sugrađanima," javili su nam organizatori iz Kluba odbojke na pijesku TUR pa posebno naglasili:

"Veliko hvala Gradu Velika Gorica i Športsko rekreativnom savezu grada Velika Gorica na pokroviteljstvu i našim dragim sponzorima."



"Hvala igračicama i igračima na vrhunskoj igri, navijačicama i navijačima, našim članovima, MC Omeru na dizanju atmosfere i svima koje možda nismo spomenuli, a uljepšali su nam Gorica Open! Vidimo se iduće godine u još boljem, većem i jačem izdanju!"



Mlade Mađarice Stefania i Anna odnijele su pobjedu u ženskom turniru, Sara i Jurja su osvojile srebro, a Maja i Lorena bile su brončane.

"Iz godine u godinu turnir stvarno napreduje, igra se kvalitetnija odbojka, veći je nagradni fond, više je publike, više je sponzora, a bolja je i zabava, naravno! Krenuli smo s kvartovskim ekipama i simboličnim nagradama, a ove godine su nam nastupale vrhunske ekipe iz Hrvatske i susjednih zemalja. Nagradni fond je bio deset tisuća kuna, a brojni odbojkaši i odbojkašice iz Hrvatske i regije koji su već igrali na našim terenima kažu da imamo najbolji pijesak..."



Velikogorička Pješčana Arena bit će i ovog ljeta sportsko središte našeg grada pa iskoristite ove vruće dane i dobro se zabavite.

Galerija slika

Gorica Open: Odlični mečevi i vrhunska zabava u Pješčanoj Areni Gorica Open: Odlični mečevi i vrhunska zabava u Pješčanoj Areni Gorica Open: Odlični mečevi i vrhunska zabava u Pješčanoj Areni Gorica Open: Odlični mečevi i vrhunska zabava u Pješčanoj Areni Gorica Open: Odlični mečevi i vrhunska zabava u Pješčanoj Areni Gorica Open: Odlični mečevi i vrhunska zabava u Pješčanoj Areni

Podijeli