Vijesti

2022 / Studenti UKU-a na stručnoj praksi i terenskoj nastavi na GFV u Varaždinu

Studenti UKU-a na stručnoj praksi i terenskoj nastavi na GFV u Varaždinu

17.06.2022

U okviru zajedničkog projekta s Geotehničkim fakultetom u Varaždinu gdje je Veleučilište partnerska institucija krenuli smo u realizaciju aktivnosti unaprjeđenja stjecanja praktičnih vještina studenata u području zaštite okoliša.
Prva grupa studenata 1. 2. i 3. godine smjera Upravljanje u kriznim uvjetima boravila je s izv.prof.dr.sc. Sanjom Kalambura dva dana u laboratorijima za kemiju i inženjerstvo okoliša.
Aktivnosti Laboratorija su orijentirane na rad u području gospodarenja otpadom s naglaskom na iznalaženje novih mogućnosti obrade i recikliranja otpada, ispitivanje mehaničkih i fizikalno-kemijskih svojstava otpada, ispitivanje i oplemenjivanje mineralnih sirovina, problematike i obrade otpadnih voda, problematike pročišćavanja otpadnih plinova, razvoju i primjeni senzora za određivanje i praćenje komponenti u okolišu i industriji, primjeni naprednih analitičkih metoda za monitoring okoliša, energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije.

U okviru provođenja stručne prakse naglasak je bio na uvođenje studenata u znanstveno-istraživački rad, odnosno, kroz rad odgovoriti na sljedeća pitanja:

1. Kako izgleda rad u istraživačkom laboratoriju?
2. Kako razraditi ideju?
3. Kako postaviti istraživanje? Kako razraditi metodologiju i način rada?
4. Kako provesti istraživanje?
5. Kako obraditi i interpretirati i rezultate provedenog istraživanja?

Nakon dva dana boravka na stručnoj praksi studenti će samostalno izraditi i izvješća u obliku dnevnika stručne prakse.









Skip to content