Novosti Sport Događanja

Gorica otkupila Kotarskog od Ajaxa

17.06.2022. / Damir Žbulj

Izgleda kako je Gorica riješila pitanje vratara za iduću sezonu! Iako su se turopoljski ljubitelji nogometa potajno nadali kako bi 'jedinicu' mogao preuzeti talentirani Jan Paolo Debijađi, prvi vratar zasad ostaje  Dominik Kotarski, mladi hrvatski reprezentativac i velika vratarska nada...

Predsjednik Nenad Črnko odlučio se ipak za otkup ugovora Kotarskog iz Ajaxa, koji je proteklu sezonu na Gradskom stadionu odradio na posudbi.

Za stasitog čuvara mreže postoji interes brojnih europskih klubova i možda je ova samo 'manevar', kako bi se daljnjom prodajom Kotarskog pokušalo i nešto zaraditi.

Prema neslužbenim informacijama s Transfermarkta Gorica je Ajaxu isplatila milijun eura odštete.

"Potpisom ugovora o transferu i uplatnom transfernog iznosa prema Ajaxu, Kotarski će i službeno postati igrač Gorice. Hrvatski U-21 reprezentativac do sada je upisao 28 nastupa u dresu Gorice, od čega četiri u Kupu, a novi ugovor s Goricom potpisao je do 2024. godine," javili su iz kluba.

Prijelazni rok traje do kraja kolovoza i jedna od opcija je sigurno ta da Gorica pokuša 'unovčiti' Kotarskog za veći iznos nego što ga je platila.

Ako bivši vratar Dinama i Ajaxa i ostane u Gorici, barem trener Toplak neće morati brinuti o poziciji čuvara mreže, jer 22-godišnji Kotarski i njegov vršnjak Debijađi mogu samo napredovati.

 

 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli