VIDEO/FOTO: Hajduk do naslova na Alpas cupu, limači Gorice na kraju četvrti

Pjesmom i slavljem Hajdukovih limača završilo je ovogodišnje, 11. izdanje Alpas cupa u Kurilovcu koje je tijekom dva dana okupilo 40 momčadi iz devet zemalja
DSC_1234

Pjesmom i slavljem Hajdukovih limača završilo je ovogodišnje, 11. izdanje Alpas cupa u Kurilovcu koje je tijekom dva dana okupilo 40 momčadi iz devet zemalja. SRC-om Udarnik kroz dva dana prošlo je više od 600 mladih nogometaša, kao i brojni posjetitelji.

Finalnu utakmicu nakon dva iscrpljujuća dana izborili su Hajduk i Crvena zvezda, koji su prema prikazanome na terenu zasluženo izborili završni susret, do kojih su došli nakon polufinalnih pobjeda protiv HNK Gorice i Lokomotive.

Finalna utakmica odlučena je nakon ruleta udaraca s devet metara u kojima su precizniji bili “Bili tići”, koji su tako po drugi puta osvojili pobjednički trofej u Kurilovcu.

Treće mjesto osvojila je Lokomotiva, dok je Gorica na kraju bila treća. Naslov pobjednika na utješnom turniru osvojili su dečki iz Gajnica – NK Ponikve, koje su u finalu bile bolje od Verone, koja je po prvi puta zaigrala na kurilovečkom turniru.

Proglašenje pobjednika i ovoga je puta prošlo u pjesmi i veselju mladih nogometaša, a osim najboljih momčadi, nagrade su uručene i najboljim pojedincima koji su izabrani u dream team 11. Alpas cupa. Svojim igrama ovogodišnji turnir obilježili su; Vigo Mihanović (Hajduk), Petar Prusina (Hajduk), Nik Tomaić (Lokomotiva), Strahonja Radivojević (Crvena zvezda), Vjeran Mihanović (Hajduk), Karlo Horvat (HNK Gorica) i Lazar Jeftić (Crvena zvezda), dok je za najboljeg trenera izabran Boris Trifunov (HNK Gorica).

KONAČNI POREDAK
GLAVNI TURNIR: 1. Hajduk, 2. Crvena zvezda, 3. Lokomotiva, 4. HNK Gorica
UTJEŠNI TURNIR: 1. Ponikve, 2. Hellas Verona, 3. Olimpija Ljubljana, 4. Novi Jelkovec

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija