Home Zanimljivosti RADIONICE ZA DJECU Dođite i provjerite što i kako rade Mozgavci

RADIONICE ZA DJECU Dođite i provjerite što i kako rade Mozgavci

PODIJELITE

U zadnjem tjednu lipnja Centar za poduku Helena organizira niz  promotivnih prezentacija obrazovnog programa MOZGAVCI za Vas i Vaše dijete, kako biste dobili uvid u ovaj matematički program i razmislili o upisu u nove grupe predškolaca i mlađih osnovnoškolaca (1.-4. razred) koje na jesen kreću s nastavom.

Postupak je jednostavan; prijavite se, bez obaveze OVDJE nakon čega će vas kontaktirati vezano uz sve pojedinosti.

O čemu se radi?

Mozgavci predstavljaju jedinstven matematički obrazovni program u Republici Hrvatskoj, verificiran i odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja RH te namijenjen predškolcima i djeci ranijeg školskog uzrasta. Prednost učenja matematike u našoj školi je učenje metodom modela pomoću kojeg djeca vizualiziraju apstraktne matematičke odnose i različite probleme pomoću opipljivih modela i slikovnih prikaza.

“Nastava je za naše Mozgavce organizirana tako da matematika djeci bude pristupačna, jasna i zanimljiva što, osim primjenom posebnih računaljki, postižemo učenjem kroz slike i modele, crtanje i ciljane igre. Uz navedene matematičke vještine, djeca dodatno razvijaju svoje logičko i kreativno razmišljanje te sposobnosti zaključivanja rješavanjem pomno osmišljenih matematičkih zagonetki i brojevnih priča”, poručuju iz Centra za  poduku.

Domaće zadaće putem web platforme

Jedinstvenost i superiornost ovog programa ogleda se i u primjeni inovativnih tehnologija. Korištenjem posebno osmišljenih web aplikacija pruža se učinkovita podrška kućnom radu pa tako polaznici putem web platforme rješavaju domaće zadaće, uvježbavaju stečena znanja i vještine, prate svoj napredak i sudjeluju u posebno osmišljenom sustavu nagrađivanja. Kognitivni učinci postignuti učenjem i pohađanjem našeg programa ne gube se završetkom školovanja, već postaju trajne sposobnosti i vještine koje naši polaznici zadržavaju tijekom cijeloga života.