in ,

VIDEO Sjednica Gradskog vijeća već u početku prekinuta pressicom MOST-a i SDP-a

Jutros je započela 7. sjednica Gradskog Vijeća Grada Velike Gorice za koju je predložen dnevni red od ukupno 20 točaka koje možete pogledati ovdje.

Aktualni sat možete pratiti putem našeg video prijenosa:

Već na samom početku aktualnog sata, napravljena je stanka nakon što su MOST i SDP sazvali pressicu.

Ivan Bekavac iz MOST-a pojasnio je kako je stranka zatražila povlačenje prijedloga s dnevnog reda točaka koje se odnose na kreditna zaduženja za nabavku opreme vozila i strojeva ukupne vrijednosti veće od 20 milijuna kuna.

-Prije nekoliko dana uputio sam Gradu zahtjev za dodatne informacije o nabavnim cijenama, ali nažalost nisam dobio nikakav odgovor. Jasno je da treba ići u nabavku vozila i strojeva, no sigurno je sporno treba li za nabavku ići u kreditno zaduženje, pojasnio je Bekavac.

Bekavac je naveo kako treba naglasiti da se velika većina nabavki vozila i opreme nabavlja putem raznih vrta leasinga te kako gotovo nigdje to ne bude iz kreditnih zaduženja, za što, kako govori, postoji logičan razlog. Damir Slojšek dodao je kako traže transparentnost, zbog čega su predložili povlačenje točaka.

Pressicu je održao i velikogorički SDP na kojoj je Ivo Jelušić govorio o zaduženju trgovačkih društava. Pojasnio je kako smatraju da su osnovna sredstva i oprema u trgovačkim društvima u jako lošem stanju, što je rezultat dugogodišnjeg neodržavanja bez kojeg posao ne može napredovati.

Kako navode iz stanke, potreba za obnavljanjem opreme postoji, a uvjeti financiranja koji su predloženi nisu kvalitetni i pravovaljani.

-Danas se isplati zadužiti jer su kamate na povijesno niskoj razini, a ako me pitate kao gospodarstvenika, ja bih pod ovakvim uvjetima svoju tvrtku zadužio pod cijenu ulaganja u osnovna sredstva, kazao je Jelušić.

-Ono gdje nisam siguran da ćemo podržati odluku je tu gdje je u pitanju transparentnost javne nabavke koja slijedi, dodao je Jelušić pojašnjavajući kako su skeptični oko transparentnosti financiranja nabavke nove opreme od strane Grada.

 

 

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović