in ,

Nevjerojatno! Harao Goricom pa identičnim lažima od sugrađanki izvukao gotovo 2 tisuće kuna

Iste priče prodavao je i u drugim gradovima zbog čega je poznat u čak nekoliko policijskih postaja

Dokaz kako je dobra priprema i vrhunska razrađenost najbolji ‘partner u kriminalu’ pokazuje kriminalističko istraživanje koje je gorička policija provela nad muškarcem koji je došao iz Zaprešića da bi ‘operirao’ na području Velike Gorice.

Naime, on je u čak nekoliko navrata, tijekom kolovoza, rujna i listopada prošle godine, na području našeg grada izvršio čak tri identične prevare kojima je ‘prodajući’ priču o zaključanom automobilu od sugrađana izvlačio novac za taksi. 

Prvom prevarom dobio je 800 kuna za “taksi”

Krajem kolovoza muškarac je došao u ljekarnu, u ulici Matije Magdalenića 1, gdje je djelatnicu zamolio za pomoć navodeći kako mu se vozilo zaključalo te kako su mu svi dokumenti i novac ostali u automobilu.

-Tada je simulirao razgovor s osobom koja je navodno trebala doći po njega. Nakon što je djelatnici lažno prezentirao da nitko ne može doći po njega i kako mu je otvaranje vozila iznimno skupo, zatražio je djelatnicu ljekarne da mu posudi novac kako bi se odvezao taksijem, pojašnjava nam policija jutros.

Tom prilikom dvije djelatnice ljekarne udružile su se u želji za pružanjem pomoći te mu posudile čak 800 kuna za taksi, ne bi li se odvezao, vrlo vjerojatno po rezervne ključeve, a onda se vratio. Naravno, prevarant se nije vratio, a djelatnice su ostale bez novaca.

Drugom prevarom još 500 kuna!

No prevarama tu nije kraj jer se počinitelj poslužio sličnom metodom vrlo brzo nakon toga, već sredinom rujna, kada je u Ogulincu, u župnoj kapelici zatekao gospođu kojoj je prodao istu priču sa zaključanim vozilom.

Tom prilikom zatražio je 500 kuna kako bi se odvezao do Siska, dodajući da mu se brat, koji bi došao po njega, ne javlja.

S obzirom na to da gospođa kod sebe nije imala novčani iznos, zajedno su prošetali do njezina doma gdje je ona uzela novac i isti mu uručila.

‘Zašprehao’ i djelatnicu pekarne

Posljednja prevara, krajem listopada, dogodila se u pekarnici u Ščitarjevu gdje je od djelatnice, na identičan način kao u prethodne dvije prevare, izvukao još 600 kuna.

Zanimljivo je to da je taj počinitelj zbog istih prevara evidentiran i u brojnim drugim policijskim postajama, što znači da mu je to bila učestala praksa kojom je redovito pribavljao novac na protuzakonit način.

Protiv počinitelja podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo prijevare.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović