Novosti Sport Događanja

Mrtav pijan vozio gradom: 32-godišnjak napuhao čak 3 promila, još dva vozača završila na triježnjenju

04.07.2022. / Petar Brnada

Iza nas je još jedna policijska akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ koju je velikogorička policija provela na području policijske postaje i pritom utvrdila 20 ciljanih prekršaja.

Neuobičajeno, zabilježen je tek jedan prekršaj nepropisne brzine, ali i sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Četvero vozača kažnjeno je zbog prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, a sedmero zbog vožnje pod utjecajem alkohola dok je utvrđen i jedan prekršaj vožnje pod zabranom

Među sedmero vozača uhvaćenih u vožnji u alkoholiziranom stanju svakako se istaknuo 32-godišnjak koji je u subotu oko 22 sata zaustavljen u Sisačkoj ulici.

-Nadzorom kod kbr.39 iste ulice utvrđeno je da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,98 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,00/kg. Istom je na mjestu događaja naredbom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i smješten je u jedinicu za zadržavanje ove PP do otriježnjenja, a protiv istog je podignut Optužni prijedlog nadležnom sudu u redovnom postupku- izvijestili su iz policije.

Također, još dvije osobe su zadržane u prostoriji za zadržavanje PP Velika Gorica do prestanka djelovanja opojnog sredstva, no kako javljaju iz policije nije priveden na sud.

Podijeli