Novosti Sport Događanja

Aktivan vikend za Maraton klub Velika Gorica: Vedrana i Matej Janjić i Vedran Planinšek brončani u štafetnom triatlonu

04.07.2022. / Damir Žbulj

Članice i članovi Maraton kluba Velika Gorica bili su aktivni i proteklog vikenda. Jasna Mikulić, Hrvoje Mikulić, Josip Martinović i Želimir Delač nastupili su na zahtjevnoj utrci Risnjak Trail, koja povezuje neke od najljepših krajolika tog našeg nacionalnog parka.

Utrka započinje i završava u Crnom Lugu, a natjecatelje Horvatovom stazom preko Risnjaka / Schlosserov dom, vodi u dolinu Lazac odakle se ponovo penje na predivni i otvoreni greben Međuvrha i Snježnika. Krug se zatvara preko Cajtiga i Risnjaka / Schlosserov dom, a povratak, zapravo silazak, u Crni Lug započinje na Medvjeđim vratima. Ova predivna trail staza dugačka je 30 kilometara...

Ukupni uspon ove trail utrke je 1733 metra, Jasna je stigla na cilj za 4:49:28 te je ukupno osvojila 14. mjesto, u svojoj W35 kategoriji zauzela je 11. poziciju.

Hrvoje je stazu prošao u vremenu 3:55:18, u ukupnom poretku završio je 20. dok je u svojoj M35 konkurenciji bio deveti.

Josip je završio na 28. mjestu ukupnog poretka s vremenom 4:16:31, što mu je bilo dovoljno za 13. mjesto u M35 kategoriji.

Na kraćoj varijanti ove utrke od 17 kilometara nastupio je Želimir Delač, koji je kroz cilj prošao u vremenu 2:01:28. Bio je četvrti u kategoriji M50, a u ukupnom poretku završio je na 31. poziciji.

Bruno Škrinjarić i Vedrana Janjić nastupili su u subotu na TRIOP sprint triatlonu održanom u riječkom Preluku.

“Počelo je sve dosta dobro na plivanju. Moram reći po prvi puta da sam dosta zadovoljan s plivanjem, što mi je osiguralo i dosta dobru poziciju na početku bicikla. U prva dva kruga, od njih ukupno šest, uspio sam uhvatiti dio ovih brzih plivača i formirati grupu koju sam zapravo vukao do samog kraja. Trčanje sam isto odradio standardno dobro – trčali smo pet krugova i od toga pola svakog kruga ideš uz brdo a pola kruga niz brdo. U ukupnom poretku osvojio sam 13. mjesto s vremenom 0:58:10 te također sa srebrnom medaljom u kategoriji M35. Slijedi mali odmor od utrka do kraja srpnja i opet malo više treninga," istaknuo je Škrinjarić.

Vedrani je ovo bio drugi triatlon: “Odlična organizacija i super iskustvo među 'profićima', jer sam jedino ja bila individualka. Završila sam na 28. poziciji u ukupnom poretku i četvrta u svojoj kategoriji! Super rezultat za jednu početnicu! Idemo dalje prikupljati iskustvo!“

Ova utrka bilo joj je samo 'zagrijavanje', jer je već u nedjelju nastupila u štafetnom triatlonu “Jurinih 3×1”, u kombinaciji s Vedranom Planinšekom i Matejom Janjićem.

Vedrana je plivala, Vedran je vozio bicikl i Matej je trčao.

Ekipa je odlično odradila utrku te je na kraju osvojila brončanu medalju u ukupnom poretku.

Galerija slika

Aktivan vikend za Maraton klub Velika Gorica: Vedrana i Matej Janjić i Vedran Planinšek brončani u štafetnom triatlonu Aktivan vikend za Maraton klub Velika Gorica: Vedrana i Matej Janjić i Vedran Planinšek brončani u štafetnom triatlonu Aktivan vikend za Maraton klub Velika Gorica: Vedrana i Matej Janjić i Vedran Planinšek brončani u štafetnom triatlonu

Podijeli