in

Stiven Žitnik novi je trener Turopoljca iz Kuča

Žitnik je na klupi Zelenih zamijenio Gorana Jelavića

Nakon pomalo razočaravajućih rezultata Turopoljca u proljetnom dijelu sezone, uprava kluba i sada već bivši trener Goran Jelavić sporazumno su raskinuli suradnju tako da je klub bio prisiljen potražiti drugog trenera.

Potraga za novim trenerom nije dugo trajala i u srijedu je u prostorijama kluba predstavljen Stiven Žitnik, trener koji će Turopoljac voditi sljedeće sezone.

Stiven Žitnik poznati je trener koji je u svojoj karijeri vodio više turopoljskih klubova, a jedan od njih bio je Ban Jelačić, s kojim je u sezoni 2020./21., osvojio naslov prvaka u 1. ŽNL Istok i plasirao se u Jedinstvenu ŽNL. Osim toga, još je u dva navrata vodio Banove iz Vukovine. Također, vodio je i Dinamo Hidrel iz Novog Čiča te Mladost iz Obrezine.

Stiven Žitnik, novi trener NK Turopoljca iz Kuča. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Danijel Antolčić, dopredsjednik kluba, Franjo Berković, sportski direktor te Hrvoje Čunčić, tajnik kluba zaželjeli su treneru Žitniku dobrodošlicu u Kuče i Turopoljac te su ga upoznali s popisom igrača na koje može računati u nadolazećoj sezoni, gdje je posebno naglašen dosadašnji dolazak šestorice novih igrača, ali i odlazak dvojice igrača iz kluba, Vjekoslava Lučića i Adriana Perića.

Novi trener Stiven Žitnik rekao nam je da dobro poznaje igrače Turopoljca jer je često dolazio na utakmice kako u Kuče, tako i na neka gostovanja Turopoljca. Kazao je da je zadovoljan postojećim igračkim kadrom bez obzira na odlazak navedene dvojice igrača, kao i da u narednoj sezoni očekuje puni angažman svih raspoloživih igrača, a u tom slučaju i ambicije kluba bit će visoki plasman.

Što se tiče priprema, plan je početi s treninzima 25. srpnja kako bi do početka prvenstva 27./28. kolovoza ekipa bila spremna.

Stiven Žitnik, novi trener NK Turopoljca iz Kuča. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Trener Žitnik će u četvrtak nazočiti predviđenom predstavljanju i dobrodošlici do sada pridošlih igrača u Turopoljac, nakon čega će dodatno analizirati stanje igračkog kadra po linijama i razmotriti eventualne daljnje korake po tom pitanju.

Iako su godišnji odmori i ljetovanja u punom jeku, u amaterskim se nogometnim klubovima ne miruje već se slažu kadrovske križaljke i pripremaju ekipe za novo prvenstvo. Tako je danas bilo i u Turopoljcu, a vjerujemo da je i u drugim klubovima živo po tom pitanju, ali o tome više u nastavku ljeta…

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever