Novosti Sport Događanja

"Dobar susjed- siguran stan": Uz dobre međususjedske odnose do bezbrižnog ljetovanja i osiguranog doma!

08.07.2022. / Petar Brnada

Velikogorička policija podsjetila je na operativnu akciju Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) koja traje duži niz godina, a ukazuje na problem provala u domove za vrijeme boravka ljudi na godišnjim odmorima, odnosno tijekom dužeg izbivanja iz kuća ili stanova.

„Dobar susjed-siguran stan“ akcija je koja se svodi na dobre međuljudske i međususjedske odnose. Oni ne bi trebali vrijediti samo tijekom ljetnih mjeseci nego i tijekom cijele godine, naglašavaju iz PP Velika Gorica.

-Bilo bi vrlo uputno i poželjno da prilikom odlaska na godišnji odmor obavijestite svog susjeda. Ne mora to biti načelno prvi susjed do vas već to može biti rodbina, obitelj ili poznanik koji će vam češće obilaziti kuću ili stan kako bi, recimo, otvorio ili zatvorio prozor, spustio ili podignuo rolete, preuzeo poštu iz poštanskog sandučića i jednostavno odavao dojam da u tom domu netko boravi pa da se na taj način spriječi možebitno izvršenje kaznenog djela. Isto tako, dobro je i da vam susjed obilazi auto koji ste možda ostavili u dvorištu ili na parkiralištu zgrade, kao i bicikl i ostale stvari i na taj način zaštiti vašu cjelokupnu imovinu- poručuje inspektor Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Činjenica je da policija ne može biti na svakome mjestu i da je to naprosto nemoguće pa stoga tijekom sezone godišnjih odmora itekako veliku ulogu igraju vaši dobri odnosi sa susjedima koji će vam rado pripaziti na kuću ili stan.

Također, poželjno je da vrijedne predmete ili ponesete sa sobom ili ih odložite u adekvatne sefove ili ih osigurate na neki drugi način.

 

 

Foto: Ilustracija

Podijeli