Novosti Sport Događanja

Ovo ljeto provedite tipkajući: POUVG traži rukopise za objaviti 2023. godine

10.07.2022. / Klara Kosić

Ako pišete u slobodno vrijeme i imate rukopis koji trebate malo doraditi, a nikako da se primite toga, ili pak imate izvrsnu inspiraciju za napisati savršeno djelo unutar mjesec dana, evo posebne motivacije ravno iz POUVG-a.

Izdavačka djelatnost Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica raspisala je Javni poziv za objavu rukopisa u Biblioteci Albatros za 2023. godinu. Rok predaje prijedloga je 31. kolovoza 2022. godine, što znači da imate taman nešto više od mjesec dana da usavršite svoje potencijalno remek-djelo.

U izbor dolaze gotovo sve vrste: proza, drama, poezija i sve književno-znanstvene te publicističke vrste. Mogu se javiti autori iz Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim standardnim jezikom i njegovim narječjima, a jedini uvjet je da su rukopisi ili vezani za turopoljski kraj i/ili ga je napisao autor sa šireg velikogoričkog područja.

Dužina teksta za prozna djela treba iznositi minimalno 60 kartica. Shvatite to kao izazov.

Još veći izazov bit će impresionirati izdavača. Naime, prijavljeni radovi, osim prema kvaliteti i primjerenosti sadržaja, vrednovat će se i po interesu publike i potrebama fundusa Biblioteke Albatros, a broj pristiglih radova koji će se godišnje izdavati ovisi o financijskim mogućnostima izdavača. Nažalost, to znači da neki pristigli radovi i neće biti objavljeni, ali neka vas to ne obeshrabri, jer uvijek postoji sljedeća godina.

Prijave možete poslati na izdavastvo@pouvg.hr ili dostaviti osobno u Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, a moraju sadržavati
- cjeloviti rukopis
- kratki sinopsis rukopisa (do dvije kartice teksta)
- biografiju autora
- kontakt podatke autora

Detaljne informacije o javnom pozivu možete vidjeti na stranicama POUVG-a.

Podijeli