Novosti Sport Događanja

Uspješna 'generalka' prije početka nove sezone: Idemo sad 'glancati' formu za Osijek

10.07.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice uspješno su odradili posljednju pripremnu utakmicu prije početka nove HNL sezone! Goričani su u Sloveniji dobili Radomlje s minimalnih 1:0, golom Momčila Raspopovića, koji je ovog ljeta stigao u redove turopoljskog prvoligaša.

Crnogorski desni bek je pogodak odluke zabio već u drugoj minuti, a u početnoj postavi bili su još i vratar Banić, braniči Jovičić, Krizmanić i Keita, u veznoj liniji zaigrali su Golubickas, Skrbin, Pršir, Kalik i Fruk dok je u špici bio Jurić. Nedostajali su lakše ozlijeđeni Suk i Mitrović, no, za prvo kolo, u subotu 16. srpnja u Osijeku, trebali bi biti spremni.

"Ovo je bila neka kruna naših priprema i prije utakmice sam dečkima da nam je bitan rezultat. Igrali smo na rezultat. Bilo je dobrih stvari, imali smo prvo poluvrijeme još dva zicera Kalika, ali sam više zadovoljan s drugim dijelom. Bili smo agresivni, radili smo pritisak na njihove igrače i sve smo dobro napravili do završne trećine, gdje smo trebali biti konkretniji. Nismo dobili gol, neka nam se Suk i Mitrović oporave i idemo 'glancati' formu za Osijek," komentirao je nakon pobjede trener Toplak.

Gorica je izgubila od Lokomotive, Varaždina i Celja, a dobila je tek niželigaša Kloštar.

"Nakon svih pripremnih utakmica koje smo izgubili sada je primaran bio rezultat i da to bude jedna sigurna partija. Ima tu još mjesta za napredak, fali nam agresije u srednjem redu, malo više pritiska, ali imamo još sedam dana da sve popravimo..."

"Prvenstvo je jedan maraton, ali naravno da će sve biti usmjereno na tu prvu utakmicu. Osijek će također tražiti dobar start u sezonu, doma su favoriti, ali mi smo u naše zadnje dvije utakmice pokazali kako možemo s njima igrati, nismo izgubili. Ekipirat ćemo se i mislim kako nigdje nećemo biti bez šansi i svaku utakmicu idemo pobijediti," najavio je strateg turopoljskog prvoligaša.

Nova nogometna sezona počela je Dinamovim osvajanjem Superkupa na Maksimiru protiv Hajduka. U slavlju je sudjelovao i naš Velikogoričanin Dario Špikić, koji je bio u početnoj postavi Plavih i travnjaku je bio do 87. minute, kad je ušao Menalo...

-->> Dario Špikić - nova snaga Dinama: Uživam u svakom trenutku, a obitelj mi je uvijek bila najveća podrška!

Pravo je čudo kako su Splićani u regularnom vremenu sačuvali svoju mrežu, pobjednik je na kraju odlučen u raspucavanju, a Dinamovci su dominantno stigli do svog prvog trofeja u novoj sezoni.

Prva utakmica SuperSport HNL-a na rasporedu je u petak, kad će Dinamo ugostiti Lokomotivu. Gorica u Gradskom vrtu igra u subotu od 19 sati, dok će snage odmjeriti i Šibenik i Rijeka. U nedjelju Varaždin dočekuje Slaven Belupo, a Hajduk gostuje u Puli.
 

 

 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli