Novosti Sport Događanja

Rukometašice Udarnika Lena Dunđerović i Lea Krznar izborile Europsko prvenstvo, Bura i Goričanec love zlato na Svjetskim igrama u SAD-u

11.07.2022. / Damir Žbulj

U Češkoj je održano kadetsko Europsko prvenstvu u rukometu na pijesku, kao i kvalifikacije europsku smotru seniorki...

Na popisu izbornice Ive Kanjugović bile su i dvije igračice velikogoričkog Udarnika, Lena Dunđerović i Lea Krznar, koje su dale svoj doprinos u osvajanju brončane medalje i plasmanu na Europsko prvenstvo, iduće godine u Portugalu.

”Ovo je prvi takav kvalifikacijski turnir u rukometu na pijesku za Europsko prvenstvo iduće godine. Mogu reći da sam izrazito zadovoljna i prvi cilj je ispunjen, a to je bilo kvalificirati se na Europsko prvenstvo i nadamo se da ćemo tamo biti konkurentni jer nam je to onda bitno za plasman na Svjetsko prvenstvo i Svjetske igre. Izrazito je bitno da ove mlade djevojke igraju velika natjecanja i da se mogu nastaviti razvijati u što kvalitetnije igračice..."

"Igra u Pragu je dosta oscilirala, ali imali smo dosta mladih igračica kojima je ovo bilo prvo seniorsko natjecanje. Planovi za budućnost su nastaviti ovaj niz i održati ovu ekipu na okupu te priključiti još neke igračice koje će se razvijati uz njih tako da imamo kontinuitet," poručila je nakon pobjede nad Francuskinjama u borbi za treće mjesto izbornica Kanjugović.

Kadetska muška reprezentacija osvojila je četvrto mjesto, dok su kadetkinje na kraju završile na 14. poziciji.

Ponovno je dio stožera naših reprezentacija u rukometu na pijesku bila fizioterapeutkinja Lukrecija Čurek, inače i trenerica i igračica u ŽRK Gorica.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u rukometu na pijesku otputovala je u američki Birmingham, gdje će do petka igrati na Svjetskim igrama.

Na popisu izbornika Paradžika su i dva igrača HRK Gorica, Lucian Bura i Filip Goričanec, koji su krajem lipnja u grčkom Heraklionu na otoku Kreti osvojili titlu svjetskih prvaka.

Bura je zaslužio i titulu najboljeg desnog krila i najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva te će ponovno biti udarna snaga hrvatske reprezentacije.

Hrvatski seniori su do sada sudjelovali na četiri izdanja Svjetskih igara, u Njemačkoj 2005., Tajvanu 2009., Kolumbiji 2013. i Poljskoj 2017. godine te su osvojili tri bronce i jedno srebro.

Vrijeme je i za onu najsjajniju medalju!

 

 

(Foto: Hoćevar Kolektiff Images)

Podijeli