Novosti Sport Događanja

Razgrabila se mjesta u goričkim srednjim školama

13.07.2022. / Klara Kosić

Sudbina kuca na vrata našim bivšim osmašima – danas u 19 sati završava ljetni rok upisa u srednje škole u Republici Hrvatskoj.

Kao i svake godine, za goričke srednje škole javlja se velik interes, što nažalost znači da mnogi učenici neće moći upisati svoj željeni izbor.

Većina goričkih škola neće raspisivati jesenski rok s obzirom da su sve kvote ispunjene. Gimnazija Velika Gorica upisala je 140 učenika – 112 u obrazovni program Opće gimnazije i 28 učenika u Prirodoslovnu.

- Interes učenika je zaista velik, što znači da mnoge od njih nismo uspjeli upisati. upisali smo četiri razreda opće i jedan razred prirodoslovne gimnazije. Mnoge od zainteresiranih učenika kao i svake godine ne možemo upisati, interes je zaista velik, a mjesta su ipak ograničena. Žao nam je, jer sve su to naša djeca – kazala nam je ravnateljica goričke gimnazije Brankica Žugaj.

I Ekonomska škola popunila je sve svoje kvote te nema potrebe raspisivati jesenski rok. Tako će sljedeće godine na smjeru Ekonomista u klupama sjediti 78 učenika, a njih 26 na smjeru Komercijalista.

Iz Srednje strukovne škole Velika Gorica poručili su nam da su kvote po prijavama trenutno popunjene, ali upisi su otvoreni do 19 sati. No, postoji mogućnost odustajanja na upisima ili gubljenje prava upisa ako učenik ne dostavi tražene dokumente. Ako se to dogodi, otvorit će se mjesta za jesenski rok.

Inače, ukupno će upisati 166 učenika: 26 na smjer Automehatroničar, 26 na smjer CNC operater, 9 na smjer Elektroinstalatera, 9 Elektromehaničara, 13 Frizera, 8 Instalatera grijanja i klimatizacije, po 13 na smjerove Konobar, Kuhar i Pediker, 10 na smjer Pomoćnog kuhara i slastičara te 26 Strojarskih računalnih tehničara.

U Zrakoplovnoj školi Rudolfa Perešina situacija je identična - kvote su zasada prema prijavama popunjene, ali tek će se nakon 19 sati znati hoće li nakon upisa ostati mjesta za jesenski rok. Zrakoplovna škola ove godine upisuje 28 učenika na smjeru Zrakoplovni prometnik, 28 na smjeru Zrakoplovni tehničar IRE te još 28 učenika na smjeru Zrakoplovni tehničar ZIM, ali u slučaju da se netko ne pojavi na upisima do srijede, 13. srpnja, raspisat će se jesenski rok.

 

 

Podijeli