in ,

Brojne lokacije na području grada, ali i Kobilića, dobile obnovljene prometnice

S ciljem podizanja kvalitete komunalne infrastrukture u planu je sanacija i drugih prometnica

Grad Velika Gorica nastavlja ulagati u podizanje kvalitete komunalne infrastrukture, kako na području samog centra, tako i u široj okolici. Uz obnovljeno Školsku i Kolodvorsku ulicu, nove prometnice dobilo je i naselje Kobilić gdje brojna domaćinstva očekuju asfalt i adekvatne prometnice više od 20 godina.

-Smiješno je govoriti da smo obnovom prometnica u Kobiliću napravili nešto posebno jer smo ljudima dali ono osnovno što im zapravo i pripada, poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je danas obišao dovršene radove na nekoliko lokacija.

Izvršenim radovima Kobilić je dobio nešto malo više od 400 metara asfaltirane prometnice. Gradonačelnik je tom prilikom najavio radove u još nekoliko ulica na području Kobilića čiji je završetak u planu do polovice sljedeće godine.

 

Potpuno obnovljena i Školska ulica

Nakon što je HEP završio radove na toplovodu i sanirao jednu stranu kolnika, u dogovoru s Gradom, obnovljen je i puni profil prometnice. Vrijednost ovih radova bila je, kako nam pojašnjava predsjednik Uprave VG Komunalca Jurica Mihalj, 75 tisuća kuna, a asfaltirano je 100 metara dužine te pet metara širine prometnice.

-Sukladno sporazumu s HEP Toplinarstvo, koji su počeli radovi s ciljem smanjenja cijena grijanja. Izmijenili su i konstantno mijenjaju cjevovode, postavljaju modernije cijevi kojima se gotovo ništa topline ne gubi na putu do domaćinstava. Nakon toga VG Komunalac je u potpunosti obnovio i asfaltirao tu prometnicu u samom centru grada, pojasnio je gradonačelnik.

 

U Kolodvorskoj, uz asfalt, postavljen i novi ležeći policajac

Završeni su radovi i u Kolodvorskoj ulici gdje je uz asfaltiranje obavljeno i postavljanje novog ležećeg policajca, zajedno s pješačkim prijelazom. Mnogobrojni građani bili su nezadovoljni nedovoljnom vidljivošću i uočljivošću tog pješačkom prijelaza, a sada, novim prijelazom veća sigurnost osigurana je i učenicima koji svakodnevno prolaze tim dijelom na putu do škole.

-Ovo je jedna u nizu prometnica koje su u posljednjih dva mjeseca nanovo asfaltirano, a tim tempom i dinamikom ćemo nastaviti i dalje, najavio je gradonačelnik ukazujući na to kako je još puno posla u planu.

Izvedena je obnova kolničke konstrukcije ulice u širini od sedam metara te dužini 360 metara. Prometnica se proteže od Zagrebačke ulice pa sve do rotora Ulice Ljudevita Posavskog, a vrijednost radova je 370 tisuća kuna.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović