Novosti Sport Događanja

VAR presudio Gorici: Poraz u Osijeku na početku nove HNL sezone

16.07.2022. / Damir Žbulj

Nije Gorica na najbolji mogući način otvorila novu HNL sezonu, ali 2:1 poraz u Osijeku, kod jednog od kandidata za naslov prvaka, se ne može smatrati podbačajem.

Međutim, ekipa Samira Toplaka nije u potpunosti pokazala ono što se od nje očekivalo...

Strateg turopoljskog prvoligaša odlučio se za početnu postavu s tri stopera ispred Banića, kapetanom Jovičićem, Krizmanićem i Steenvoordenom, na bekovskim pozicijama su u početku dvoboja bili Keita i Mitrović, u vezi su bili Kalik, Pršir, Fruk i Golubickas, dok je u špici bio Deni Jurić, novopridošli napadač Dinama na posudbi u Gorici.

Iznenadio je Toplak s ulogom Keite, koji je malo bio na lijevoj, malo na desnoj strani, malo na poziciji zadnjeg veznog, ali nije to previše iznenadilo Osječane, koji su u otvaranju utakmice propustili nekoliko sjajnih prilika.

Već u prvom napadu se Fiolić sjurio prema gostujućem kaznenom prostoru, ali se umjesto proigravanja odlučio za udarac s ruba kaznenog prostora, koji je završio u bloku. Imao je povratnik Banić dosta posla među vratnicama, a blizu pogotku bili su i Beljo i Brlek i Škorić, koji nisu bili dovoljno koncentrirani i precizni.

U 21. minuti još je jednom opasno pucao Fiolić, dok su se Goričani tek sredinom prvog dijela malo oslobodili pritiska te su se 'pojavili' na utakmici.

Prvu pravu prigodu gorička momčad je imala u 34. minuti, kad je Kalik fantastično proigrao Jurića, koji izlazi sam ispred Ivušića, ali ne pronalazi put do mreže.

Toplak je na poluvremenu imao puno toga za reći svojim igračima i početkom drugog dijela Gorica je bila puno opasnija i konkretnija.

Odlična je bila prilika Fruka, Kalik je imao dvije jako opasne situacije, međutim, početni rezultat se nije mijenjao sve do pola sata prije kraja.

Keita je slabo izbacio loptu, a Dion Drena Beljo je s ruba kaznenog prostora opalio prema Baniću i snažnim udarcem probio goričku 'jedinicu'.

Bijelo-plavi su tada jurnuli po drugi pogodak, ali iduća lopta je završila u njihovoj mreži.

Kalik je odlično prošao po lijevoj strani, ubacio je na peterac, a Lončar je nespretno skrenuo loptu i prevario Ivušića.

Ključni trenutak dvoboja dogodio se u 72. minuti, kad je sudac Čuljak prvo dosudio simuliranje Belje u kaznenom prostoru te mu je za to dao i žuti karton. Međutim, na intervenciju VAR sobe, Čuljak je preinačio svoju odluku, pokazao je na bijelu točku, a javnu opomenu dobio je Jovičić.

Beljo je bio precizan, a 2:1 bio je i konačni rezultat.

Desetak minuta prije kraja Toplak je na teren poslao novopridošle Raspopovića, Vojtka i Julardžiju, koji je u prvom dodiru s loptom napravio prekršaj nad Nejašmićem, a poslije nove sugestije VAR-a zaradio je i izravan crveni karton. Start je bio neoprezan, nije bilo namjere i ovo je bila odluka koja je u potpunosti razbjesnila i trenera Toplaka i njegove igrače.

Nakon toga više nije bilo nade u bilo kakav povratak i samo se čekao posljednji zvižduk potpuno neuvjerljivog suca Čuljka.

Gorica u idućem kolu igra na svom travnjaku, a u goste na Gradski stadion, u subotu 23. srpnja od 19 sati, stiže Šibenik.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli