Novosti Sport Događanja

Opasno raskrižje u Velikoj Mlaki konačno ide u rekonstrukciju!

18.07.2022. / Petar Brnada

Iz Grada Velike Gorice priopćili su da će se u srijedu, 20. srpnja, započeti sa izvođenjem radova na unaprjeđenju rada semaforskog uređaja na raskrižju Zagrebačke ulice – Ulice Nikole Kramarića – NC Ž310900 u naselju Velika Mlaka.

Radovi će se izvoditi od 20.07.2022. do 31.08.2022. godine, a promet će se odvijati sukladno elaboratu privremene regulacije prometa.

-Predviđenom rekonstrukcijom provest će se ugradnja nove tehnologije, implementacija neophodnih sklopova nadogradnje postojećeg semaforskog uređaja, raspodjela predmetne opreme unutar zone raskrižja, zamjena postojećih semaforskih stupova, dodavanje novih semaforskih lanterni i sl.-pojasnili su iz Grada.

Radovi će se odvijati na središnjim građevinskim otocima na glavnom i sporednom privozu, na trokutastim otocima te dijelom na južnom privozu NC Ž310900. Sukladno tome radovi će biti podijeljeni u četiri faze, a uvođenjem faznog izvođenja radova nastojat će se provesti sva projektna rješenja uz što manje usporavanje prometnog toka.

-Kako se u isto vrijeme izvode radovi i na nadvožnjaku koji se nalazi istočno od raskrižja na kojem se izvode radovi na unaprjeđenju rada semaforskog uređaja pri izradi prometnog elaborata uzeta je u obzir i regulacija prometa na istome te je prometna signalizacija prilagođena tako da privremena regulacija prometa na raskrižju neće imati utjecaja na već postojeću privremenu regulaciju prometa na nadvožnjaku- priopćili su iz Grada.

Podijeli