in , ,

Iz Barcelone stigao u Goricu! Moussa Wagué novo pojačanje Gorice

Moussa Wagué, 23-godišnji senegalski reprezentativac novo je pojačanje Gorice. Desni branič stigao je iz Barcelone do lipnja 2023. godine na temelju ugovora o transferu između Barcelone i Gorice, navodi se u priopćenju kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti.

-Osjećam se odlično, jedva čekam ponovno igrati, nakon gotovo dvije sezone bez službenih utakmica. Veliki stadioni, sjajna atmosfera, sve je to lijepo, ali nije i najbitnije. Za mene je najvažniji nogomet, želim pomoći momčadi, pobjeđivati i ići prema naprijed  – kazao je Moussa nakon što je potpisao ugovor i odradio prvo službeno fotografiranje.

Wagué je u svojoj karijeri igrao za KAS Eupen, OGC Nice i PAOK, a za Barcelonu je upisao 26 službenih nastupa, od čega šest za prvu momčad.

– Imao sam 19 godina kada sam potpisao ugovor s Barcelonom, to je bilo ostvarenje mojih snova, jedno predivno iskustvo. Upoznao sam jako puno sjajnih igrača, ispočetka sam bio malo sramežljiv razgovarati s njima, ali kroz neko vrijeme, kroz treninge i utakmice, navikneš se da si i ti dio te ekipe.
Prvo sam krenuo u B momčadi, a nakon jedne sezone priključen sam prvoj momčadi. Nakon godinu i pol u Barceloni, otišao sam na posudbu u Francusku, u Nicu, međutim krenula je korona, odigrao sam samo pet utakmica i sve je stalo. Sezonu poslije toga otišao sam na posudbu u PAOK, odigrao sam nekoliko utakmica i onda se dogodila strašna ozljeda, koja me odvojila od travnjaka na duže vrijeme – rekao je Moussa o iskustvu kojeg se nerado prisjeća pa nastavio:

– Čudno je ne igrati tako dugo, bilo mi je teško to prihvatiti na početku, ali tako je to u nogometu, sve je moguće i moglo je biti puno gore. Zato sam sretan što sam ovdje, što imam novu priliku ponovno igrati i spreman sam, psihički i fizički. Trenirao sam cijelo ovo vrijeme, nisam odmarao tako da sam u dobroj formi.

Veliku ulogu u njegovom životu i karijeri imaju njegov otac i brat Bassire.

– Otac me uvijek gurao prema naprijed, kao dijete i sada kao odraslu osobu. Uvijek je tu uz mene, on mi je najveća podrška i sve što imam danas je zbog njega. Ne mogu mu dovoljno zahvaliti za sve što je napravio za mene do sada. Tu je i moj brat, također moja velika podrška, prijatelj s kojim dijelim apsolutno sve. Jako mi je drago što je došao sa mnom u Hrvatsku i ovo je bitan trenutak i za njega – rekao je.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu