Novosti Sport Događanja

Naši vrhunski robotičari vratili su se kući

19.07.2022. / Redakcija

Na krilima pobjedničkog zanosa, naši vrhunski mladi robotičari sletjeli su jutros oko 7 sati ujutro u Međunarodnu zračnu luku Zagreb.

Iako je iza njih napeti i iscrpljujući tjedan u kojemu su se ispreplitali uporni rad, ljepote Bangkoka i uzbuđenje samog natjecanja, na licima im ostaje osmjeh i nakon dugog leta. Kako i ne bi, kada su ponos svoje obitelji, našeg grada, ali i cijele Hrvatske. 

Podsjetimo, gorička ekipa koju čine Antonio, Dora i Ivan Dijanić, pod mentorstvom Jelke Hrnjić, Željke Krnjajić i Lovreka Dijanića nastupala je kao ADI CRO team u kategoriji Rescue Maze i osvojila treće mjesto u svjetskoj konkurenciji na najvećem svjetskom robotičkom natjecanju – 25. po redu RoboCup-u koji se održao u Bangkoku u Tajlandu.

Uz goričku ekipu nastupila je i ekipa Školska knjiga CRO teama kojima su okosnica Varaždinci Borut Patčev, Juraj Kolarić i Franko Prikratki s mentorima Ivicom i Ivanom Kolarićem, a ekipa je također osvojila treće mjesto u kategoriji RescueLine.

Ovi uspjesi dugo će se pamtiti, a nakon lijepih iskustva u Tajlandu, vrijeme je za uživanje u vrućem ljetu.

Galerija slika

Naši vrhunski robotičari vratili su se kući Naši vrhunski robotičari vratili su se kući Naši vrhunski robotičari vratili su se kući Naši vrhunski robotičari vratili su se kući Naši vrhunski robotičari vratili su se kući Naši vrhunski robotičari vratili su se kući Naši vrhunski robotičari vratili su se kući Naši vrhunski robotičari vratili su se kući Naši vrhunski robotičari vratili su se kući Naši vrhunski robotičari vratili su se kući Naši vrhunski robotičari vratili su se kući Naši vrhunski robotičari vratili su se kući

Podijeli