Velikogoričani brončani na prvenstvu Hrvatske u graničaru

Ekipa ŠSD Tur iz Velike Gorice u napetoj utakmici za treće mjesto bila je spretnija od ekipe iz Križevaca
ŠSD Tur

U sklopu državne završnice Telemach Dana sporta, djeca u godištima 2013. i mlađi i 2011. i mlađi, ovih su se dana u Rijeci natjecala u graničaru i atletici i borila za titulu državnih prvaka. 750 sudionika državne završnice sudjelovalo je u sportskim natjecanjima, uz osiguran smještaj i prijevoz HŽ putničkog prijevoza, u potpunosti besplatno.

Državni prvaci u graničaru su ekipe Vatreni zmajčeki iz Preloga i Gromovi iz Petrinje. Ekipa Priločanci, osvojili su srebro u godištu 2011. i mlađi. Ekipa ŠSD Tur iz Velike Gorice u napetoj utakmici za treće mjesto bila je spretnija od ekipe iz Križevaca. Kod trkača najbrži su bili Ella Sever (Koprivnica), Jakov Bezak (Virovitica), Lana Barišić (Osijek) i Patrik Tošić (Zagreb).

Iako se Igre bave amaterskim sportom, sva natjecanja organiziraju se na profesionalnoj razini.

-Djeca itekako ozbiljno shvaćaju ovo natjecanje. To se pogotovo odnosi na onu djecu koja se ne bave sportskim aktivnostima. Za njih je ovo svjetsko prvenstvo. Predstavljanje svoje škole je jedinstvena prilika da se pojaviš na ovakvom nacionalnom natjecanju- istaknuo je Ivica Herceg, voditelj ekipe iz Velike Gorice.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija