Novosti Sport Događanja

'Ljubičasti' pobijedili 'žute', Špikić zabio u Varaždinu

07.08.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice trebali su ovog vikenda gostovati na Poljudu kod Hajduka, no, taj prvenstveni dvoboj četvrtog kola SuperSport HNL-a odgođen je zbog europskih obveza Splićana.

Hajduk je u četvrtak s 3:1 svladao portugalsku Vitoriju Guimaraes, a svoj doprinos pobjedi dao je i Velikogoričanin David Čolina, koji je na terenu proveo posljednjih 15-ak minuta.

Goričani su 'slobodnu' subotu iskoristili da međusobno odigraju jednu dobru pripremnu utakmicu, trener Toplak podijelio je momčad na 'ljubičaste' i 'žute', s obzirom na to u kakvim su 'markerima' igrali.

Ljubičasta ekipa na kraju je slavila s minimalnih 1:0, a pogodak je zabio novopridošli Brazilac Wallace.

U pobjedničkoj momčadi igrali su Žiger, Raspopović, Marjanović, Krizmanić, Vojtko, Skrbin, Suk, Wallace, Julardžija, Mitrović i Cruz. Zaigrao je i Zambijac Kangwanda, koji je priliku dobio umjesto Mitrovića. Za poražene su nastupili Banić, Wague, Jovičić, Korca, Sim, Golubickas, Pliushch, Fruk, Kalik, Ndockyt i Ante Matej Jurić.

Gorica idući prvoligaški izazov ima 13. kolovoza od 18.30 sati na Gradskom stadionu protiv Lokomotive.

Toplakova momčad trenutno je na dnu ljestvice s dva osvojena boda u tri nastupa i još uvijek je jedini klub ove sezone bez pobjede.

Zagrebački Dinamo je na vrhu, ali više nema savršen učinak. Hrvatski prvak je ovog tjedna slavio 2:1 kod bugarskog Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali nije stigao do pobjede u Varaždinu.

Plave je u vodstvo doveo naš Velikogoričanin Dario Špikić, koji je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena poentirao glavom, nakon ubačaja Bočkaja [VIDEO].

Pola sata prije kraja Šego je postavio na konačnih 1:1.

Dinamovce u utorak čeka 'utakmica sezone', uzvratni dvoboj s prvakom Bugarske na Maksimiru. Prolaz osigurava mjesto u playoffu za Ligu prvaka, ali i minimalno nastup u skupinama Europske lige.

Špikiću je ovo drugi prvenstveni gol sezone za Dinamo, a bivši igrač Gorice upisao je i jednu asistenciju.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli