in

FOTO: Ban Jelačić u Buševcu ugostio Lukavec

Na Zvrniku trećeligaš Lukavec slavio protiv Bana Jelačića

Pripreme za proslavu blagdana Velike Gospe u Vukovini uvjetovale su da se pripremni ogled Bana Jelačića iz Vukovine i Lukavca odigra na igralištu SRC Zvrnik u Buševcu. Subotnje kišno jutro i ugodna temperatura zraka predstavljali su odlične uvjete za odigravanje prijateljske utakmice između člana JŽNL Bana Jelačića u crnim dresovima i člana 3. NL Centar, Lukavca u plavo-bijeloj kombinaciji.

Treneri obiju ekipa imali su izostanaka nekih ključnih igrača, s tim da je kod “domaćina” taj izostanak bio brojniji. Unatoč tome, igrači Jelačića dobro su odigrali prvo poluvrijeme i imali aktivan rezultat u tom periodu.

Prvih pola sata igralo se uglavnom na sredini terena gdje je činilo se, lopta bila više u posjedu Lukavca. A do vodstva gosti su došli nakon jedne pogreške i izgubljene lopte veznjaka Jelačića, kada lopta dolazi do Sedlačeka koji odlično izbacuje Cimešu kojem nije preostalo ništa drugo nego pospremiti loptu u mrežu nemoćnog Sakača.

No, svega 7 minuta kasnije Jelačić poravnava rezultat spretnošću i majstorijom mladog Milatovića koji je uspio driblingom proći kroz sredinu obrane gostiju i namjestiti si loptu na lijevu nogu te sa 20-ak m pucati u lijevi kut nemoćnog Vondre.

Bilo je u prvom dijelu još nekoliko poluprilika na jednoj i drugoj strani, ali do promjene rezultata nije došlo.

U drugom dijelu treneri su napravili izmjene i ubacili “svježu krv”, što je očito više odgovaralo trećeligašu.

Do drugog pogotka Lukavec je došao nakon jedne već izgubljene lopte koja je nasumično ispucana prema desnoj strani napada gostiju došla do usamljenog braniča domaćih Čumpeka koji je pokušao glavom loptu vratiti vrataru, ali brži je bio Sedlaček koji ovakve prilike ne propušta.

Tada polako Lukavec preuzima konce igre u svoje noge i nekoliko minuta nakon drugog pogotka Lukavec povećava prednost. Na desnoj strani napada na brzinu je izveden slobodni udarac i lopta dolazi do Matića koji si namješta loptu na lijevu nogu i odličnim udarcem sa preko 20 m s lijeve strane pogađa suprotni kut vratara Sakača.

Točku na “i” ovog susreta stavio je Marijan Grdenić nakon opet brze akcije po desnoj strani između Valentinčića i Matića koji gura loptu Grdeniću na desnu stranu u kazneni prostor Jelačića što potonji koristi i elegantno poentira u suprotni kut vratara Sakača.

Oko 40 gledatelja moglo je na utakmici vidjeti 5 pogodaka, a neki od njih postignuti su lijepim udarcima izvana. Treneri Rajić i Batovanja nakon utakmice rekli su da su zadovoljni učinkom igrača na utakmici te da je prikazani nogomet u skladu sa do sada provedenim pripremama te da očekuju povratak ozlijeđenih i izočnih igrača kao i poboljšanje u igri svojih ekipa.

Utakmicu je dobro odsudio sudac Alen Sučec.

Pripremna utakmica

NK Ban Jelačić – NK Lukavec 1:4 (1:1)

Buševec, igralište na ŠRC Zvrnik. Subota, 13.08.2022. u 09:30 sati. Gledatelja 40. Vrijeme oblačno, toplo, teren dobar za igru.

Glavni sudac: Alan Sučec.

Strijelci: 0:1 – Cimeša (31), 1:1 – Milatović (37), 1:2 – Sedlaček (63), 1:3 – Matić (70), 1:4 – Marijan Grdenić (86).

NK Ban Jelačić: Sakač, Rovišan, Sabljak, Maslać, Čumpek, Smolković, M. Nikić, Ivanković, Milatović, Memić, Karaula. (Još su igrali: A. Nikić, Zebec, Harambašić, Zagorec.)

Trener: Stefan Rajić

NK Lukavec: Vondra, Marijan Grdenić, Ostojić, Žuljević, Krpan, Vidaković, Matić, Turkalj, Kahlina, Sedlaček, Cimeša. (Još su igrali: Bogadi, Valentinčić, Mihalinčić, Jurleta.)

Trener: Slaven Batovanja

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever