U ovogodišnju Brešku ligu ekipa Šiljakovine je ušla sasvim obično, bez nekog pritiska i bilo kakvih najava. Prvih pet kola odigrali su u šarolikom sastavu, bez najjačih igrača, ali kad se pogleda učinak onda se vidi da su oni najjači bili tu.

Ovo je kratki pregled po kolima za sve one koji su propustili te trenutke.

MNK Šiljakovina na Lučelnici 2022

Gornja Opatija - Šiljakovina 1:2

Otvaranje je uvijek najteže, a Gornja Opatija nije bezazlen protivnik bez obzira na izostanak nekih igrača. S ekipom u kojoj igraju braća Brajković nije se baš tako za igrati. U glasniku spomenuta je neuvjerljiva igra Šumara, ali sve je bilo pod kontrolom osim malo panike i nesigurnosti u drugom poluvremenu. Moglo je biti i više, ali bilo je dovoljno.

Strijelci: Dado i Joža.

MNK Šiljakovina na Donjem Hruševcu 2022

Šiljakovina - Novo Brdo 2:1

Tko bi tada mogao pomisliti da će ovo biti dvije ekipe koje će odlučivati o prvaku? Novo Brdo se vratilo u ligu nakon pauze, impresivna je bila izvedba Žaje na golu u prvom kolu protiv Lučelnice i bilo je pitanje kako mu zabiti gol. Bio je to pravi derbi, naši su bili strpljiviji, konkretniji. Mat u tri poteza odlučio je utakmicu. Glasnik spominje nesiguran šilakovski brod za kojeg je pitanje gdje će se nasukati. Ekipa je malo zabrinuta zbog prorijeđenog kadra i nadaju se da će ih u idućem kolu biti više.

Strijelac: Dado (2).

MNK Šiljakovina na Gornjoj Opatiji 2022

Strezojevo - Šiljakovina 2:1

Eh ta Gornja Opatija. Dosta često je nesretna za ekipu Šiljakovine, izgleda da su tu čudne podzemne vode. Glasnik ovaj susret proglašava derbijem kola. Ovo je bila jedna od onih utakmica koje su dokaz teorije da ako ne zabiješ ono što moraš zabiti da onda dobiješ ono što ne moraš. Gol. I poraz. A bilo je svega, i sigurnih šansi i stativa, ali kad ne ide onda ide. Ekipi je nedostajalo malo svježine, zamjena jedna. Za sada jedini poraz.

Strijelac: Dado

MNK Šiljakovina u Markuševcu 2022

Šiljakovina - Dubranec 2:0

Još jedan derbi. Glasnik kaže da su Šumari oslabljeni, ali jaki. Ekipa je došla veselo i neopterećeno jer su taj dan pripremali Pole za idući dan, vjerojatno i pomalo umorni. Ali to se nije vidjelo, Ilovača nije mogla pronaći put do gola, a kad se to njima dogodi onda raste nervoza. Šiljakovina je stvarno odigrala taktičko savršenu utakmicu, na trenutke bezobrazno opasni prema golu protivnika, svaki igrač je dao 200% posto, a Dado je u svojem trpanju podsjetio na Snješka Cerina, budi na pravom mjestu u pravo vrijeme i čini to često.

Strijelac: Dado (2)

MNK Šiljakovina u Šiljakovini 2022

Pokupsko - Šiljakovina 2:4

Kad igraš doma protiv uvijek nezgodnih Ribiča onda moraš biti pažljiv da riba ne pobjegne iz mreže, a lopta ne uđe u nju. Ipak prvo poluvrijeme je Šiljakovina riješila sigurno u svoju korist, a onda je malo voda ušla u uši kad Ribiči smanjuju na 1:2. Onda je Joža proradio, jednoga zabio, drugoga namjestio Dadi, koji je naravno bio na pravom mjestu. Ribiči su zabili još jednog, ali ipak je to bila dosta sigurna pobjeda. Zahvaljujući nekim drugim iznenađenjima Šiljakovina se popela na prvo mjesto tablice lige. Glasnik nije oduševljen igrom Šiljakovine i piše da ih "ide kak i deklu širokih i slobodnih pogleda na svet neka stvar".

Strijelci: Dado (2), Mrki, Joža

MNK Šiljakovina na Velikoj Buni 2022

Šiljakovina - Gladovec 2:1

Trebala je to biti laganica protiv ekipe s dna tablice. I još se popunila ekipa. Izgledalo je kao da se bude ponovila Gornja Opatija jer kad ne zabiješ... Bilo je tu šansi, udaraca, stativa, prečki, ali neće te. Ali onda je Joža s dva topovska udarca riješio stvar. Pozicija očuvana, idemo dalje.

Strijelac: Joža (2)

MNK Šiljakovina na Gladovcu 2022

Markuševec - Šiljakovina 1:1

Markuševec ima običaj da radi probleme ekipama s vrha tablice. Izgleda da im je to hobi, netko sakuplja Pokemone, a netko uzima bodove vodećima. Uvjeti za igru su bili dosta loši, kiša, sklizanje, nepredvidljivo kretanje lopte i igrača. I opet Šiljakovina trese, lupa, udara, ali lopta ne ide u gol. Ipak Joža šalje jednu mokri list parabolu prema protivničkom golu i to ulazi. I već je bilo skoro gotovo, jedna brza kontra Kauboja, uklizavanje i to je 1:1. Sigurno je moglo bolje. Za sada jedini remi. Pozicija - bod iza vodeće ekipe.

Strijelac: Joža

MNK Šiljakovina na Kravarskom 2022

Šiljakovina - Opatija 6:0

Opatija je bila opasnija nego kaj to konačni rezultat govori, ali kad je krenulo onda je krenulo, bilo je tu golova iz lijepo odrađene kombinatorike i pokoji Cerinovski gol. Pozicija - bod iza vodeće ekipe.

Strijelci: Dado (2), Joža (2), Gefo, Pepi

MNK Šiljakovina na Strezojevu 2022

Velika Buna - Šiljakovina 0:1

Susjedski derbiji su uvijek posebni bez obzira na pozicije na tablici. Bilo je čvrsto, ali Frenki se snalazi u jednoj prilici pred golom Divova i piknuo je loptu u gol. Na kraju je bilo dosta frkovito i opasno, Tona se iskazao na golu, obrana se stisla i sačuvala mrežu. Povratak na prvo mjesto koje se dijeli s Novim Brdom, ali pobjeda u međusobnom susretu Šiljakovini daje prednost.

Strijelac: Frenki

MNK Šiljakovina na Kozjači 2022

Šiljakovina - Kravarsko 2:1

Kravarsko u prorijeđenom sastavu i dok se oni snalaze Šiljakovina dolazi do dva gola prednosti. Ali poslije se malo nepotrebno zakompliciralo, Kravarsko daje gol, Šiljakovina više čuva rezultat nego kaj napada prema naprijed. Ipak im se to na kraju isplatilo. Pozicija na vrhu ostaje ista. Ovo je bila peta utakmica sezone u kojoj je rezultat bio 2:1. Treba imati živce tako odigrati.

Strijelac: Joža (2)

MNK Šiljakovina na Pokupskom 2022

Donji Hruševec - Šiljakovina 1:3

Derbi u kojem se odlučivalo o vrhu tablice. Obje ekipe su krenule čvrsto i odlučno. Ali Šiljakovina je čvrstija i odlučnija, a za sve ostalo tu je Joža koji je izgleda formu tempirao za drugu polovicu sezone. Šiljakovini je izgleda lakše igrati protiv jačih ekipa koje se više otvaraju, a onda tu ima prostora za brzu tranziciju. Šiljakovina je povela s dva razlike, Hruševec prije kraja poluvremena smanjuje na jedan. Drugo poluvrijeme Šiljakovina prelazi u obrambenu poziciju s mjestimičnim bljeskovima prema naprijed i to dovodi do konačnog rezultata. Čvrsta utakmica, ali samo s 3 prekršaja na svakoj strani što govori da se igralo. Šiljakovina je jedina ekipa s vrha koja je pobijedila sve ostale ekipe (Novo Brdo, Donjih Hruševec i Dubranec) i dolaze na vrh tablice s dva boda prednosti.

Strijelci: Joža (2), Dado

MNK Šiljakovina na Pokupskom (Opatija) 2022

Šiljakovina - Kozjača 3:1

Glasnik piše kako se od ove tekme "puno očekivalo i koja je poprilično toga i vrnula". Kozjača je igrala dosta napadački s golmanom koji je puno sudjelovao u igri. Šiljakovina dolazi u vodstvo, Kozjača poravnava, ali ipak kasnije ne nalaze lijeka za Jožu koji počinje trpati da bi se na kraju i malo previše zaigrao. Kozjača igra i u par navrata pokazala je kako se igra fliper pred Toninim golom, lopta je skakutala, odbijala se, ali Tona nije zaboravio kako se igra spomenuta igra pa lopta više nije nalazila put u mrežu. Zadnji sučev zvižduk donio je olakšanje. Prva pozicija je sačuvana, ista meta, isto rastojanje.

Strijelci: Joža (2), Gefo

Korak do sna

Ostala je još jedna utakmica. Lučelnica. Opasna ekipa, nepredvidljiva. U međusobnim susretima Šiljakovina ima dvije pobjede, a Lučelnica jednu, a do sada je pobjednik uvijek postizao 3 gola. Šiljakovini je i remi dovoljan, ali ako igraš na remi možeš i izgubiti pa je sigurnije da se igra na pobjedu.

Malonogometna ekipa Šiljakovine na pragu je svojeg najvećeg uspjeha u Malonogometnoj ligi Vukomeričkih gorica. Bilo je godina kad su bili blizu, imali su igrače i fantaziste, ali uvijek je nedostajalo ono nešto. Ono nešto što ova ekipa izgleda ima...