in

FOTO: Samobor u pripremnoj utakmici protutnjao Knejama

Trećeligaš Samobor u svim elementima igre nadigrao je Jedinstvenog ligaša iz Kuča

Turopoljac je na odlično pripremljenom travnjaku u Knejama ugostio trećeligaša iz Samobora, po sunčanom i vrućem vremenu. Okupilo se stotinjak gledatelja, a imali su što i vidjeti.

17.08.2022. Kuče, Turopoljac – Samobor 1:9, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Samobor je pod vodstvom trenera Stjepana Bašića i njegovog pomoćnika Željka Štuleca od samog početka pokazao tko je trećeligaš u ovoj utakmici i preuzeo konce igre u svoje noge, a Ivan Zelenika, igrač koji je pristupio Samoboru u ovom prijelaznom roku, otvorio je utakmicu trogolom i trasirao put visoke pobjede. Jurica Brdek ušao je u igru nakon što se Mohač ozlijedio i trebalo mu je svega nekoliko sekundi da postigne i četvrti pogodak za Samobor u prvom poluvremenu. Obrana Turopoljca bila je pod stalnim pritiskom i gosti su u prvom dijelu osim četiri pogotka u mrežu još jednom pogodili gredu i jednom vratnicu. Vezni red Turopoljca nije mogao ni trkački ni tehnički parirati igračima Samobora, što se vidjelo i po rezultatu.

17.08.2022. Kuče, Turopoljac – Samobor 1:9, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U drugom dijelu priliku su dobili i ostali raspoloživi igrači jedne i druge ekipe, a Samobor je nastavio svojom odličnom i efikasnom igrom. Dva pogotka postignuta su nakon udarca iz kuta, a strijelci glavom bili su Brdarić i Ašanin, dok su se u listu strijelaca još upisali i Balen, lijepim lobom vratara Zagorca s linije kaznenog prostora, te Strize i Čerkez koji su pogodili sa strane niskim udarcima ispod vratara Zagorca.

17.08.2022. Kuče, Turopoljac – Samobor 1:9, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Igrači Turopoljca postigli su počasni pogodak nakon jedne već izgubljene lopte na koju je požrtvovno išao mladi Domić i uklizao ispred vratara Samobora te tako spasio čast domaćina. Imali su domaći i gredu (Hercigonja) i izlazak jedan na jedan Sarafa, ali više od toga protiv tehnički, taktički i fizički superiornijih igrača nisu mogli.

17.08.2022. Kuče, Turopoljac – Samobor 1:9, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Gledatelji su imali priliku vidjeti susret dvaju neravnopravnih suparnika, dobro posloženog i tehnički i fizički spremnog Samobora, te danas inferiornijeg Turopoljca koji se nije mogao jače oduprijeti igračima Stjepana Bašića i njegovog pomoćnika Željka Štuleca, koji je cijelo vrijeme dirigirao igrom. Stiven Žitnik, trener Turopoljca ima još desetak dana za popravljanje uočenih grešaka i propusta za početak natjecanja u JŽNL, koja ipak nije toliko zahtjevna kao klubovi iz 3. NL, poput Samobora, a ovaj poraz bilo bi najbolje što prije zaboraviti i okrenuti se novim izazovima.

17.08.2022. Kuče, Turopoljac – Samobor 1:9, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Pripremna utakmica

TUROPOLJAC – SAMOBOR 1:9 (0:4)

Kuče, igralište u Knejama. Gledatelja oko 100. Vrijeme sunčano i vruće, teren odličan za igru.

Glavni sudac: Slaven Grgac. Pomoćnici: Tihomir Čunčić, Ivan Miličević.

Strijelci: 0:1 – Zelenika (7), 0:2 – Zelenika (14), 0:3 – Zelenika (38), 0:4 – Brdek (40), 0:5 – Balen (55), 0:6 – Brdarić (65), 1:6 – Domić (72), 1:7 – Strize (78), 1:8 – Ašanin (82), 1:9 – Čerkez (85).

NK Turopoljac: Eremija, Domić, Ivančić, Čunčić, Saraf, Hren, Čaić, Šestok, Šutalo, Lucin, Hercigonja (još su igrali: Zagorac, Matasić, Jakovljević, Markulin, Janković, Coner).

Trener: Stiven Žitnik

NK Samobor: Klemenčić, Regović K., Ivkovčić, Husinec, Čerkez, Mohač, Krajačić, Razum, Vujić, Zelenika, Rihtar (još su igrali: Kovač, Balen, Ašanin, Regović A., Novoselec, Brdek, Strize, Brdarić, Musović).

Trener: Stjepan Bašić

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever