Novosti Sport Događanja

Pršir: Gostovanje u Koprivnici je svima nezgodno

18.08.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u petak od 20 sati gostuju u Koprivnici kod Slaven Belupa. Momčad pod vodstvom Samira Toplaka je doma protiv Lokomotive stigla do svoje prve pobjede i sada se mirnije može okrenuti novim izazovima, a utakmica s Farmaceutima će to svakako biti.

Farmaceuti su u prošlom kolu slavili na Rujevici, natjerali su Rijeku da promijeni trenera i siguro će biti 'tvrd orah'. O njihovoj formi dovoljno govori da su nakon pet odigranih kola na drugom mjestu ljestvice...

"Atmosfera u svlačionici je jako dobra. Slaven Belupo je ugodno iznenađenje ovog dijela sezone, to je ekipa koja je kapitulirala i primila pogotke samo protiv Dinama. Disciplinirani su, defenzivno fantastično posloženi iako nemaj neke pojedince koji posebno iskaču. Trener Zekić je napravio fantastični balans i čeka nas jako teška utakmica, protiv 'tvrde' ekipe i trebat ćemo se stvarno pomučiti da uopće stvorimo nešto u ofenzivnom dijelu. Svaka utakmica je posebna i nakon ove pobjede mi vidimo novu šansu, idemo se tamo pokušati nametnuti. Nadam se da su igrači skinuli taj teret s leđa, maknuli su pritisak te prve pobjede i pripremit ćemo se da pariramo jako dobrom Slaven Belupu," naglasio je u najavi trener Toplak.

Steenvoorden se vratio treninzima i konkurira za utakmicu, a Keita, Mitrović i Deni Jurić su van stroja.

Nema novih ozljeda i nema problema s kartonima.

Toplak traži još malo strpljenja i vjeruje da će Gorica u nastavku sezone igrati puno bolje.

"Utakmica traje 90 minuta, to je jako dugo i svašta se može dogoditi. Iz ponora se može doći do pobjede, ali i dobivenu utakmicu možeš uprskati, što se dogodilo Lokomotivi. Rekao sam to igračima, stvarno moramo biti koncentrirani cijelu utakmicu i ne smijemo imati padova, moramo biti stabilni. Ne smijemo biti nestrpljivi, jer puno je igrača stiglo u proteklih nekoliko tjedana, a koji nemaju kontinuitet utakmica u zadnjih nekoliko dana. Oni malo teže hvataju formu, a sve su to odlični igrači. Treba malo vremena da se sve posloži i da se uklope u ekipu. Apsolutno vjerujem u kvalitetu, ali još uvijek nismo na toj razini da možemo 'gaziti' u istom ritmu svih 90 minuta. Sigurno je da ćemo biti sve bolji i bolji, samo da nam se ozljede ne događaju prečesto, bit ćemo jako, jao dobra ekipa."

Dvoboj je najavio i Jurica Pršir, mladi, ali pouzdani veznjak turopoljskog prvoligaša.

"Stvarno je atmosfera super u svlačionici, jer su nam jako puno značila ova tri boda protiv Lokomotive. Bilo je ružno za vidjeti da smo zadnji na tablici i stvarno nam je ovo puno značilo. Sad idemo u Koprivnicu po nova tri boda."

Gorica je trenutno na šestoj poziciji s pet osvojenih bodova, ali i utakmicom manje od konkurenata.

"Nije nam to stvaralo neki pritisak, tek je početak sezone, ali zaista nije bilo lijepo vidjeti da smo zadnji."

"Slaven Belupo je jedna organizirana i čvrsta ekipa, stvarno se dobro brane, a nisu sigurno bezveze drugi i igraju super. No, imamo i mi svoje kvalitete i očekujem našu pobjedu..."

"Gostovanje u Koprivnici je svima nezgodno, bilo je uvijek zanimljivo tamo, ali ovo je nova sezona i nova utakmica i idemo u nove pobjede," zaključio je Pršir.

U šestom kolu SuperSport HNL-a u subotu Varaždin dočekuje Šibenik, a Dinamo na Maksimiru igra s Osijekom. U nedjelju Rijeka igra u Puli, a Hajduk dočekuje Lokomotivu.

 

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli