Novosti Sport Događanja

Pobjednički start Mraclina pod vodstvom Marijana Dužića: Pojačanja Đebro i Lučić odmah počeli tresti suparničke mreže

21.08.2022. / Damir Žbulj

Nogometaši Mraclina zaključili su svoje naporne pripreme te su krenuli u novu natjecateljsku sezonu.

I to pobjednički!

Na gostovanju kod Rugvica Save u prvom kolu Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije slavili su rezultatom 1:3, iako je domaćin diktirao tempo i imao inicijativu.

Mraclinci su iskoristili svoje izgledne prilike, a u prvom poluvremenu za momčad Marijana Dužića pogađali su Mišo Đebro i Petar Milatović, koji je neposredno prije odlaska na predah postavio na velikih 0:2.

Desetak minuta prije kraja Rugvica smanjuje zaostatak i unosi neizvjesnost u dvoboj, ali je Vjekoslav Lučić, pojačanje iz Turopoljca iz Kuča, koji je u igru ušao početkom nastavka, postavio na konačnih 1:3 u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Trener Dužić naslijedio je Damira Milanovića. ali je već bio trener Mraclina, prije deset godina u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi, a svoje trenersko ime izgradio je u sisačkom i moslavačkom kraju. U mraclinsku grabu stigao je iz redova ŽNK Gorica, s kojima je prošle sezone uspješno Drugoj ligi, ali na kraju nije uspio izboriti ulazak u najviši rang.

U suradnji s aktualnom mraclinskom klupskom Upravom, koju predvode predsjednik Goran Vukašinec i sportski direktor Luka Cvetnić najavljeno je podizanje rezultatske letvice u četvrtoligaškom društvu.

 

U Rugvici su u početnoj postavi bili vratar Sonny Boy Dražić, Robert Petravić, Dejan Debijađi, Josip Domitrović, Mišo Đebro, Josip Jurič, Petar Milatović, kapetan Igor Hajduk, Emanuel Krznarić, Karlo Klarić i Zdenko Maglaić. Na startu drugog dijela ušao je strijelac Lučić, a priliku su još dobili i Ivan Kaurin te Slavko Vidović i Hrvoje Koleš. Na klupi su ostali vratari Patrick Crnolatec i Ivan Pavlović.

Nova sezona 4. NL Središte Skupina B počinje idućeg vikenda, a Mraclin igra doma protiv Stupnika. Već u drugom kolu, početkom rujna, na rasporedu je veliki derbi u Vukovini kod Jelačića, koji je ove sezone ušao u četvrtoligaško društvo!

-->>>  Nagrada za 90. rođendan: Ban Jelačić zaslužio mjesto među četvrtoligašima pa pobjednički krenuo u novu sezonu slavljem u Kupu NSZŽ

U prvom kolu Gradići će dočekati Rugvica Savu, a Jelačić gostuje u Kerestincu. 

Podijeli