Novosti Sport Događanja

Smijehom i zabavom uz seoske igre obilježen Dan Mjesnog odbora Kobilić

22.08.2022. / Klara Kosić

Povodom obilježavanja Dana Mjesnog odbora Kobilić, a uz pokroviteljstvo Grada Velike Gorice te uz sudjelovanje NK Vatrogasac, Vijeće MO, Udruge umirovljenika te DVD-a Kobilić, i ove su se nedjelje održale još jedne, uvijek popularne i ludo zabavne Seoske igre.

Devet ekipa natjecalo se u deset disciplina koje se oslanjaju na brzinu i spretnost – nošenje jaja u žlici, skok u dalj, pretakalo, vožnja tački, bacanje kamena, trčanje u vreći, potezanje užeta, bistrički ringišpil te trka parova.

Ni klinci nisu bili pošteđeni: dokazivali su svoje vještine u poligonu spretnosti, nošenju jajeta, skakanju u vrećama, trkom mladi-stari te završnom štafetom.

Igrače su budnim okom nadgledali dva suca koji su zaključili rezultate igara: na začelju se našla ekipa Vukovi sa 16 bodova, a Kićina Banda nešto je bila bolja s 20 bodova. Ekipi Tak Je Svejedno nije teško palo sedmo mjesto. Na šestom mjestu našla se ekipa Crni Čik s 43 boda, na petom mjestu Crveni Vragovi s 50 bodova, a njih je prešišala Paklena Petorka s 53 boda. Kito Team završio je s 55 bodova na trećem mjestu, Konobari su dokazali da je brzina i spretnost njihova svakodnevica i zasluženo došli s impresivnim 67 bodova na drugo mjesto, a pobjedu je zasluženo osvojila ekipa Instalacije sa 68 bodova.

- Nismo se dali smetati bez obzira na koronu. Pokušavamo svake godine ovo organizirati. Bit igre je da se naši klinci imaju s čim zabaviti i to će ostati iz generacije u generaciju – rekao nam je Goran Smolčić koji redovito vodi ovaj spektakl.

Sudeći po odličnoj zabavi iz godine u godinu, nema sumnje da će se seoske igre dugo živjeti u Kobiliću.

Podijeli