Novosti Sport Događanja

Imperativ protiv Istre: Ne smijemo u dvoboj ući nervozni

26.08.2022. / Damir Žbulj

Nakon razočaravajućeg prošlotjednog poraza u Koprivnici nogometaše Gorice u petak od 20 sati čeka novi izazov. Na Gradski stadion stiže Istra 1961, koja je u otvaranju ove nove sezone također prikupila pet bodova, no, uz jednu odigranu utakmicu više...

Puljani su u prva tri kola SuperSport HNL-a izgubili od Hajduka, Varaždina i Dinama, ali su nakon toga iznenadili Osijek pa remizirali sa Šibenikom i Rijekom.

Toplakovu momčad, koja je u pet nastupa dobila tek Lokomotivu, zaista čeka težak posao i njegovim nogometašima dobro bi došla podrška navijača!

"Težak tjedan i teška utakmica je iza nas. Imali smo malo vremena za oporavak. Ali, mi smo svi sportaši i kako smo prihvatili sve ono dobro nakon Lokomotive, sada moramo prihvatiti i ove loše stvari nakon Slaven Belupa..."

"Moramo izvući pouke, ali uz tu igru koju imamo definitivno smo na dobrom putu. Sve smo bolji i bolji, a bili smo do 70. minute, do te ozljede Pršira, stvarno dobri. Njegovim izlaskom nam se poremetilo dosta toga, imali smo do tada kontrolu utakmice i ništa nije moglo naznačiti da bi se nešto loše moglo dogoditi," osvrnuo se još jednom trener Toplak na zaista tragično gostovanje u Koprivnici.

"Zbog toga nam je taj poraz tako teško pao. Nadam se da su igrači shvatili da imamo dobru momčadsku igru, ali jednostavno moramo imati kontinuitet!"

Srećom pa ozljeda Pršira nije bila teže prirode, iako je start na njegov gležanj bio brutalan.

"Sretan sam da se Jurici nije ništa opasno dogodilo, analizirali smo taj start, bilo je brutalno i namjerno i to moramo kritizirati!"

"Sva sreća da mu se nije ništa desilo, nadam se da će konkurirati za utakmicu..."

Žuto-zeleni su pokazali kako mogu biti jako neugodan suparnik, ako im se to dozvoli.

"Nema pravila, svi su izjednačeni i svaka utakmica je za sebe. No, sve znamo o njima, vidi se rukopis, igra ima glavu i rep, vidi se što žele. Nije im strano da se brane s deset igrača, ali i da preuzmu posjed i napadaju."

"Čeka nas teška utakmica, ali mi moramo misliti samo o sebi. Ne smijemo ući u dvoboj nervozni, moramo biti konkretni, kao u Koprivnici..."

"Pokazalo se da su konkurentni i da osim tog 'kiksa' protiv Varaždina doma, što se sada u ovom trenutku niti ne može smatrati kiksom, mogu biti jako, jako opasni," naglasio je Toplak te se kratko osvrnuo i na 'slučaj Kalik', kao i špekulacije kako Australac Hrvatskih korijena svim silama želi natrag u Hajduk.

"Kalik je na raspolaganju, nije pod suspenzijom. Trenirao je zadnjih dana, ali koliko će biti spreman za utakmicu, to ćemo još vidjeti. Popričat ću s njim."

"Shvaćam da nam Kalik kao igrač treba i da nismo toliko veliki da se možemo olako odreći takvog nogometaša, koji je pod ugovorom. To i ne želimo napraviti. Takva je i odluka kluba, on je pod ugovorom i mora se ponašati kao igrač HNK Gorica dokle je god ovdje."

Slovak Matuš Vojtko stigao je ovog ljeta u redove Gorice te je pokazao kako se odlično snalazi na poziciji lijevog bočnog.

I Toplak je sretan što može raditi s takvim talentiranim nogometašem, koji pokazuje kako ima zaista velik potencijal.

"Bio je to razočaravajući poraz, jer smo izgledali bolja momčad na travnjaku, kontrolirali smo događanja, sve do prvog pogotka i bilo je teško prihvatiti taj poraz."

"Sretan sam što sam stigao u Hrvatsku, razlika u odnosu na Slovačku je veća nego što sam očekivao. Ovdje ima više kombinatorike i brže se igra, ali prilagodit ću se i bit ću sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu," istaknuo je Vojtko pa dodao za kraj:

"Želim tu pobjedi nad Istrom. Treba nam to, jer već sam rekao kako zaista izgledamo kao dobra momčad i nadam se kako ćemo slaviti!"

U subotnjim utakmicama sedmog kola SuperSport HNL-a Lokomotiva dočekuje Slaven Belupo, dok je Rijeka domaćin Varaždinu.

Nakon što je izborio plasman u Ligu prvaka, zagrebački Dinamo će u nedjelju gostovati u Šibeniku, dok će se u Gradskom vrtu igrati veliki derbi Osijeka i Hajduka, koji se novim porazom od jakog Villarreala oprostio od ovosezonskih europskih natjecanja.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

 

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli